2022-06-24
話說成日都經過呢個門口都覺得好靚😍,但又唔知呢間咩黎。直到前日有人約我去食lunch,謎底終於解開,原來係一間佈置得好靚既印度餐廳,午餐價錢都唔係太貴,由💰$178-218。同埋lunch都幾full,最好都係💻訂左位先好去!Pani Puri with Jal Jeera🟡Pani Puri就好似一個小煎堆咁上面穿左個LONE,入面放左薯蓉、洋蔥、番茄、鷹嘴豆泥,再加埋Jal Jeera,即係一D酸酸汁,加埋一齊食,脆卜卜酸咪咪幾得意🤤Aloo Tikki Chaat 🥔薯餅加左鷹嘴豆同石榴粒粒,上面有勁多同埋有乳酪、薄荷醬及甜辣醬;薯餅好有口感,唔係淋patpat,味道豐富,酸酸甜甜好開胃😆Tandoori Chicken Salad🐥🥗烤雞沙律味道正常,但係烤雞就有少少乾,成日都係重口味,食番個沙律可以中和番Chicken Tikka🐥呢個烤雞反而唔乾,入口juice,雞肉醃左先炸,所以好夠味,加埋個乳酪一齊好好食!Tandoori hari bori🥦個呢西蘭花焗到有d燶,但食落口完全冇燶味,焗到好淋食落個心都有汁,右埋個辣🌶醬,正!Tandoori lamb chops (+
Pani Puri with Jal Jeera🟡
Aloo Tikki Chaat 🥔
Tandoori Chicken Salad🐥🥗
Chicken Tikka🐥
Tandoori hari bori🥦
Tandoori lamb chops (+$68)🐑
我食印度菜有羊一定會叫,唔好睇呢幾件羊排都燒到較焦,但食落又係唔燶周埋好嫩添!周埋個薄荷醬好好食,好痴線,點解所有醬都咁好食嫁!
Garlic Nann & Butter Nann 🧄🧈🫓
食咖哩又點可以冇nann !呢到既nann勁大塊,哈哈,叫左3個咖哩就有3塊,最係係食唔晒SOSAD,一上枱已經超級香,個nann好鬆軟得黎同埋好煙韌。
Old Delhi butter chicken🐥
甜甜地既咖哩,會充滿香料味,雞肉都煮得好淋。我鐘意整碎舊雞肉,再加好多汁夾落nann到食🫓
Vegan kofta curry☄️
用左羽衣甘藍、豆腐同香料整成一個好似肉丸波波,同butter chicken唔同,呢個就有少少辣,又係整爛左個波波撈埋落咖哩又係夾番nann食超正!
Chaiwala Dhal
主要由扁豆.🟡洋蔥🧅蕃茄🍅蒜頭🧄孜然煮成。由於我唔係好鐘意食豆,所以淨係食左一啖。同行朋友就話好好食,哈哈哈🙃
Cardamom panda cotta mango🥭
我地都係叫左芒果奶凍,個奶凍食真d係有少少印度味嫁,原來係加左小荳蔻!唯一唔好就係個奶凍實左少少😕
推薦?🟡🟡🟡🟡🟡推薦度100,同埋價錢都唔算貴,價得試下