今晚突然間想食中菜,你俾我呢隻海鮮怪見到佢啲海鮮做緊孖寶價,澳洲龍蝦再加四隻蟶子都只係$500。個龍蝦我哋揀咗芝士伊麵底,其實我自己本身唔係太好芝士,一見到佢呢盆嘢咁大盆都俾佢嚇親。但係好彩佢呢隻芝士嘅味道唔會太勁,鹹鹹香香,仲可以拉絲添,配埋呢個伊麵,簡直係一絕,我都食咗兩碗。講返個主角澳洲龍蝦,真係啖啖肉,嚿嚿都好大嚿,最重要係夠晒新鮮彈牙,超鮮甜,簡直係冇得輸呀呢個價錢。另外就係四隻蟶子真係超大隻,仲要有滿滿嘅粉絲,夠晒飽。不過可能真係蒸耐咗少少,有少少韌。然後我哋仲叫咗一個蒜蓉炒西蘭花,味道啱啱好,西蘭花都夠爽脆,清清地解一解膩。喺埋單之前職員仲想買個甜品俾我哋,今晚係紫米露。超超好食,因為佢個甜度啱啱好,唔會係死甜,完全係一個完美嘅落幕。兩個人食,其實真係好飽,另外呢度啲職員真係好貼心。因為見你上一道菜未食完佢會幫你留低個蓋等佢唔好咁快凍咗,亦都好主動會幫你換碟同埋分菜,呢樣依家真係好少中菜會咁樣做。

另外就係四隻蟶子真係超大隻,仲要有滿滿嘅粉絲,夠晒飽。

不過可能真係蒸耐咗少少,有少少韌。

2024-05-31
$400 (Dinner)