前一排同朋友聚會,留意到中環有間餐廳 Flat Iron Steak 逢星期二 1.2kg T骨扒半價優惠,於是特登book咗位 trial 一 trial。間餐廳真係好full,所以最好都係book位定位,環境唔會太嘈 好適合一班朋友聚會傾計。我哋五個人見係半價所以嗌兩份medium T骨扒同埋每人一杯cocktail。其實餐牌係寫住每份係兩人份量 如果多男仔嘅話可能要嗌多啲嘢食。首先每份T骨扒都會配一大碗沙律同埋薯條,睇相都見到其實份量好多,沙律菜係經過醬汁調味嘅,個薯條就已經充滿住香辣粉 ,好有誠意製作。T骨扒一邊係菲力另一邊係西冷,呢一set簡直係肉食愛好者的盛宴 T骨扒燒到金黃焦香,鎖住咗肉汁,菲力同埋西冷雙重口感都畀你食到雙重口感,調味簡單 突顯牛肉的天然風味,鍾意嘅亦都可以點下黑椒粒、海鹽、或者黃芥末試下唔同風味,T骨扒本身都好夠味道,我自己就點啲海鹽就已經覺得好好食。😝請大家多啲like❤️同share🎤等我多啲動力幫大家去trial更多美食。

T骨扒一邊係菲力另一邊係西冷,
菲力同埋西冷雙重口感都畀你食到雙重口感,
調味簡單 突顯牛肉的天然風味,
鍾意嘅亦都可以點下黑椒粒、海鹽、或者黃芥末試下唔同風味,
T骨扒本身都好夠味道,我自己就點啲海鹽就已經覺得好好食。

沙律菜及薯條
1.2 kg T骨牛扒
IN  LOVE  WITH  ROSEMARY
2024-09-10
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner