2023-08-15
今日同朋友去CWB 行街, 想食好少少, 就揀左Feather and Bone 🥩 CWB 門面好靚, 一黎到我已經俾Butcher Counter 吸引住😍 雲石紋既counter入面全部都係肉肉🤤我地係Butcher Counter 揀左肉先. 是日我地揀左WAGYU SIRLOIN MBS7🥩 Side:烤大啡姑, 香芹、檸檬皮 🍋 Sauce: FAB 秘製牛油//既然要食就要食邪惡d😈切既時候已經感受到d 肉質一定好正. 因為完全冇筋嫁🤩 今日愛上左切野🔪俾多個橫切面你睇下d 肉有幾咁粉嫩粉嫩💕 肉汁有幾咁juicy😋配既大啡菇都好爽滑👍我地另外叫左個all day breakfast🥐🥑牛油果蓉多士配五分鐘半熟水煮蛋、櫻桃蘿萄、香芹及烤果仁🥜除左鐘意食🥩之外, 其實我都係牛油果🥑fans黎嫁😂 牛油果配sourdough 哩個組合本身已經冇得輸. 加埋櫻桃蘿蔔可以令成個菜感覺fresh d , 大大減低心靈上既邪惡感😝
Side:烤大啡姑, 香芹、檸檬皮 🍋
Sauce: FAB 秘製牛油//既然要食就要食邪惡d😈
配既大啡菇都好爽滑👍
我地另外叫左個all day breakfast🥐
🥑牛油果蓉多士
配五分鐘半熟水煮蛋、櫻桃蘿萄、香芹及烤果仁🥜