2024-08-02
classic prawn cocktail ($168)有新鮮嘅蝦同埋三文魚籽,幾開胃嘅前菜fish & chips ($225)超大塊魚柳😮 皮夠薄炸得脆,魚肉嫩滑唔會乾👍🏻 果然一分錢一分貨vongole mafaldine ($228)第一次見呢種闊波浪紋意粉😯 口感幾得意,食落幾腍,但係調味唔夠層次,只係有啲辣椒味,白酒蒜頭味都比較淡蜆肉大大隻鮮甜又腍👍🏻重頭戲T骨牛扒🥩 一邊西冷一邊肉眼,有肥有瘦,熟度啱啱好👌🏻 烤到外層香,肉質嫩滑👍🏻 因為逢星期二有五折 所以性價比高1 kg steamed mussels ($468)鮮甜又腍嘅青口🤤 調味足,我哋叫咗啲蒜蓉包簡直係襯晒😋tarte tatin ($128)唔錯嘅法式蘋果撻🍎 但配嘅焦糖醬汁比較稠,唔係好襯,都係配返雲呢拿雪糕食就得啦knickerbrocker-banoffee ($148)係新地款嘅banoffee! 賣相幾吸引,有忌廉、香蕉、焦糖醬、薑汁餅乾等,但係要盡快食,因為好快溶晒變咗混合物體🫠—𝗋𝖾𝗌𝖾𝗋𝗏𝖺𝗍𝗂𝗈𝗇𝗌: yes𝗐𝗈𝗎𝗅𝖽 𝗋𝖾𝗏𝗂𝗌𝗂𝗍: maybe💳 𝗉𝗋𝗂𝖼𝖾 $300-400 𝗉
有新鮮嘅蝦同埋三文魚籽,幾開胃嘅前菜
fish & chips ($225)
vongole mafaldine ($228)
蜆肉大大隻鮮甜又腍👍🏻
1 kg steamed mussels ($468)
鮮甜又腍嘅青口🤤 調味足,我哋叫咗啲蒜蓉包簡直係襯晒😋
tarte tatin ($128)
—
𝗋𝖾𝗌𝖾𝗋𝗏𝖺𝗍𝗂𝗈𝗇𝗌: yes
𝗐𝗈𝗎𝗅𝖽 𝗋𝖾𝗏𝗂𝗌𝗂𝗍: maybe
💳 𝗉𝗋𝗂𝖼𝖾 $300-400 𝗉𝗉 (dinner)
🌟 𝗈𝗏𝖾𝗋𝖺𝗅𝗅 7/10
📍Feather & Bone