2023-03-15 87 views
<芽籠>芽籠 (灣仔)灣仔灣仔道221A號天樂大廈地舖味道: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢: 💰💰抵食指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(午市)海南雞飯拼白胡椒肉骨茶 $86✨超值之選✨呢個套餐去到張枱嘅時候真係哇左出聲‼️因為冇諗過午市套餐個海南雞可以有咁多份量🤭比例牌多多一半份量。但其實份量都係其次,但係質素同味道都非常之好👍🏻,每件雞都好滑嫩🍗,而且佢嘅雞肉仲用酒煮過,食得出有濃濃嘅酒味道。而且佢個白胡椒肉骨茶都食得出真材實料,仲要有唔同嘅湯料可以食,包保大家個肚脹到爆炸💥另外,佢個油飯唔係外面一般冇味道嘅油飯,佢係真係食得出啖啖油香味,真係比個like👍🏻👍🏻(午市)原隻慢煮無骨豬手 $118 👍🏻❤️個人推薦❤️識得我既人都知我勁中意豬手豬腳🤤🤤,無論淋定脆,咸定甜都咁中意。呢一個就係入口即溶豬手,味道出色,撈埋啲醬汁一齊食就完全帶出返個味道,而且豬手下面用酸菜作伴,可以中和食得太多豬手而產生既油膩感🫶🏻🫶🏻值得返轉頭再食‼️‼️(下午茶)咖吔多士 + 香茅紅茶 $28多士兩邊都烘過所以脆卜卜,而且多士充滿滿滿嘅牛油🧈同埋斑蘭醬,一啖入口除咗滿滿嘅罪惡感🤯,同埋甜甜嘅幸福🤭香茅紅茶就真係放支香茅係到
<芽籠>

抵食指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

(午市)海南雞飯拼白胡椒肉骨茶 $86

(午市)原隻慢煮無骨豬手 $118 👍🏻

(下午茶)咖吔多士 + 香茅紅茶 $28
多士兩邊都烘過所以脆卜卜,而且多士充滿滿滿嘅牛油🧈同埋斑蘭醬,一啖入口除咗滿滿嘅罪惡感🤯,同埋甜甜嘅幸福🤭香茅紅茶就真係放支香茅係到調味,味道偏甜,岩哂啲愛甜嘅人士🫣
海南雞飯拼白胡椒肉骨茶
原隻慢煮無骨豬手