2024-03-04
最近發現左一間超級扺食鐵板燒😱 晚市鐵板燒都係$438起😍 唔止鐵板燒 仲有Omakase可以揀 餐廳有大大張吧枱 仲有幾張4人雅座 環境舒適👍🏻 鐵板燒套餐咁扺食 一個價錢有8品料理 我哋當然要試下🤩 揀左一份美國牛板腱同一份西班牙豬肉眼🤤 📌前菜有鱈魚乾 魷魚乾 日式沙律同茶碗蒸☺️ 魚乾好香 脆脆的 打開食欲🤤 茶碗蒸蛋好滑👍🏻📌銀鱈魚睇住師傅將銀鱈魚拆皮煎香 真係睇到流晒口水🤩 魚皮煎到金黃香脆 銀鱈魚又嫩滑又多汁 令人好期待之後嘅食物🤓📌廣島蠔呢個真係勁邪惡 師傅用上大量煙肉煎出油用嚟煎廣島蠔🤤 將兩件廣島蠔煎到金黃色 食落好香油脂又爆汁 仲加咗煙肉 櫻花蝦同蔥喺底 真係好好食😋📌原隻虎蝦分開咗蝦頭同肉 虎蝦超級大隻 食落調味啱啱好 肉質超級彈牙美味😚 蝦頭仲有好多膏😍📌美國牛板腱五成熟左右 厚身juicy好味👍🏻📌西班牙豬肉眼估唔到比牛更加有驚喜 帶少少肥 肉質好腍🤩📌炒飯加左蘭王 煙肉去炒好香 飯粒粒分明👍🏻📌炒雜菜夠鑊氣 好多菜好正😆📌湯 甜品食飽飽飲番碗暖暖嘅湯同焙茶蕨餅
📌前菜
📌銀鱈魚