2024-08-14 67 views
今晚嚟到位於油塘的「茶記研究所」,一間出名嘅茶餐廳,👾👾人氣極高。一入到店就見到各式各樣嘅茶餐廳美食,令人食指大動。📷真係好期待今晚嘅晚餐!🤖 同男朋友一齊去,我哋都係啲好地道好貼地嘅情侶,平時食飯唔一定下下都要食好貴,最緊要係好食,所以茶餐廳都係我哋經常知佢嘅飯堂之一,呢一間新開嘅茶餐廳都係第一次去,但係我哋食完之後都覺得係值得再次返頭的!!今次最想推介嘅就係茶記研究所嘅大滿足雜扒鐵板餐!!!超值得!$98一個嘅套餐就可以盡享多款經典茶餐廳菜品!跟住就係大滿足雜扒鐵板,豐富嘅雜扒滿足你所有對美食嘅想像,每一口都是咁滿足感,正!🤡 我自己勁鍾意食呢一度嘅豬扒,豬扒非常之吸引,而且呢度嘅豬扒做得好厚身,同埋肥瘦適中,完全係有豬腩嘅香味,亦都保持到豬肉本身嘅口感,真係非常之高質,估唔到一個雜扒餐入邊嘅豬扒係咁好食,推介大家都可以試吓另外都好想 介紹一下嘅就係呢一度嘅餐飲,我自己係第一次叫呢一杯凍檸檬蜜糖咖啡,真係呢餐飯其中一大亮點,醣分剛剛好,清新檸檬與蜜糖交織出來的甜味,真係一試難忘,估唔到檸檬蜜糖再加咖啡係咁夾,下次可以返屋企自己都試吓整! 鍾意飲咖啡嘅都不妨一試,係有驚喜嘅! 唔伏嘅

另外都好想 介紹一下嘅就係呢一度嘅餐飲,我自己係第一次叫呢一杯凍檸檬蜜糖咖啡,真係呢餐飯其中一大亮點,醣分剛剛好,清新檸檬與蜜糖交織出來的甜味,真係一試難忘,估唔到檸檬蜜糖再加咖啡係咁夾,下次可以返屋企自己都試吓整! 鍾意飲咖啡嘅都不妨一試,係有驚喜嘅! 唔伏嘅!

「茶記研究所」的每一款茶餐廳菜品都極具特色,我會介紹比所有熱愛香港茶餐廳美食的朋友嚟試試!食完精神百倍,肚皮滿滿,今晚真係好滿足!👍