2025-01-22
今次同朋友去旺角嘅超新鮮清遠雞打邊爐,真係好開心!呢個二人套餐真係超級抵食,食到我哋心滿意足。首先,清遠雞真係靚,佢會起晒啲骨,食落去超滑,15秒就可以打邊爐,簡直係人間美味。入面有鮑魚、生蝦、牛肉等,全部都好新鮮。我哋特別鍾意嗰隻走地脆皮雞,淥15秒就可以食,皮脆肉嫩,口感一流。老闆講佢由細個就開始養雞,依家喺清遠經營雞場,日日都有新鮮雞貨供應,仲通過衛生署檢驗,真係食得安心。我哋選咗滋補湯底,味道濃郁,配合埋呢啲食材,簡直係絕配!我最鍾意嘅係極品桂花雞,雞肉鮮嫩,仲帶有一陣桂花香,食完之後令人心情好好。清遠大扇雞亦好好味,肉質厚實,咬落去好有口感。至於牛肉方面,美國prime安格斯牛小排實在太正,肉質滑而不膩,手切牛肩頸亦唔錯,肉味十足,配上湯底,真係唔想停手。最後,我哋仲加咗泰國椰子,清甜又解膩,食完之後心情特別好。整個用餐體驗真係好滿足,無論係食材嘅新鮮度,定係湯底嘅味道,都令我哋讚不絕口!