全港唯一清遠走地椰子雞專門店 - 雞老闆 港人北上必食之一就一定係椰子雞,其實香港都有椰子雞食仲要係好好食既 !  呢晚姐妹就帶左我黎旺角食椰子雞同我慶祝生日 ! 餐廳要先行一層樓梯上去,有大量卡位,亦有一間房提供私隱度,大約容納20-30人都唔係問題,光亮環境,乾淨企理姐妹之前食過就係俾佢地既口號吸引到:「你哋即管叫雞,我哋我哋認真做雞。」姐妹話佢地真係無吹水,湯底用足5個椰子水黎整,而揀選既雞係精心養育160日嘅清遠走地雞 ! 煲左一陣之後,個湯已經超級清甜 ! 姐妹同我都飲咗2碗湯先開始食雞整間店都充斥住椰香味,雞肉當然估到都煲到入哂味啦雞皮薄而且彈牙而因為走地雞既關係,雞既肉質結實有咬口即使我地係叫688蚊既4人份量,餓左成日既我地都係不知不覺就食晒成隻雞了所以我地都後加左特級牛肩肉黎食,肉質彈牙又有咬口,又係同椰子水湯底好夾既,之後就到食配菜,除左送既鮑魚同海蝦必食外,特別推介食竹笙同埋新鮮蔬菜,因為椰子水再加上雞油後食更加香甜飲品方面呢如果大家唔想只係飲熱湯既話,我地叫左呢杯特特特大檸檬水都係唔錯既選擇,酸酸地開胃又健康 ! 雞老闆 地址 : 旺角染布房街5號地舖電話 :
全港唯一清遠走地椰子雞專門店 - 雞老闆

呢晚姐妹就帶左我黎旺角食椰子雞同我慶祝生日 !

整間店都充斥住椰香味,雞肉當然估到都煲到入哂味啦
雞皮薄而且彈牙
而因為走地雞既關係,雞既肉質結實有咬口

雞老闆
地址 : 旺角染布房街5號地舖
電話 : 26189888
營業時間 : 17:00 - 06:00
2024-12-12
$344 (Last Night Supper)
Celebration
Birthday
  • 鮑魚
4 day(s) ago 0 views
小編真係好嬲好嬲!😡😡😡今日經過旺角見到一個地方 @_chicken_boss_ ,寫住「叫雞請」,竟然明目張膽叫人打羽毛球!實在天理難容!小編決定放蛇入去望吓佢咩料,點知發現⋯⋯呢間「雞老闆」嘅老闆做雞真係好叻,細細個就開始做雞🐥,到依家喺清遠經營雞場,令餐廳每日都可供應通過衛生署檢驗嘅清遠走地雞!🐓店內供應嘅兩款雞都係飼養時間較長的品種,唔係啲咩激素催肥怪物雞。走地都令雞開心啲、運動多啲,啲肉自然好食啲~2人套餐 $388起(另加醬料費$20pp)套餐可以選擇清甜椰子雞/滋補雞湯,呢度嘅椰子雞湯都出名,100%全椰皇椰青!😳但呢排凍咗咁多,又想補下,老闆就推薦滋補雞湯,呢個湯有唔少石斛花,紅棗同鮮雞件煲成,溫潤濃郁,而且小編第一次見加咗咁多石斛花嘅湯,據說可以身提神解郁,仲唔係為我而設?🥹🥹套餐包咗半隻走地脆皮雞、兩隻鮑魚、四隻鮮蝦、鮮丸拼盤同時蔬拼盤半隻走地脆皮雞脆皮雞已經起晒肉,食用極度方便。而且只需淥15秒,生熟程度啱啱好。肉質結實彈牙,微微肉香。🍗另外小編一定要講,唔食雞皮嘅話就唔好嚟啦!因為呢個脆皮雞啲雞皮真係好好食!唔會有肥膩感,非常爽彈,喺出面真係好難搵到。🤩🤩鮑魚鮮

2人套餐 $388起(另加醬料費$20pp)

半隻走地脆皮雞

鮑魚鮮蝦

兩款海鮮都唔錯,鮑魚爽口。但鮮蝦更加出色,頭部有膏之餘,肉質比一般蝦仁更加爽口。小編平時唔願意剝蝦,都肯為咗呢隻蝦而犧牲。(誤)🤣🤣

鮮丸時蔬

有牛丸、貢丸唔同款,味道正常。蔬菜有唔同款,而且份量都幾多,最後消滯解膩一流。😌

美國安格斯牛小排(+$198)

呢度嘅牛肉比出面切法偏厚,但食落又唔覺韌,反而感受到更加多嘅肉味,有啲驚喜。😋😋

椰青 ($38/1)

店員特別推介呢度嘅椰青,話係啱啱返貨,非常新鮮。😍確實飲落去好鮮甜,而且夠晒清涼,搞到小編下次會上返嚟試吓椰子雞湯。🥹🥹🥹

味道:8.3/10
抵食:7.8/10
環境:7.7/10
服務:8/10

雞老闆 (旺角)
旺角染布房街5號地舖

#香港必食 #香港美食 #食評 #香港食評 #香港生活 #hkfood #hkfoodie #hkeat #旺角 #旺角美食 #油麻地 #油麻地美食 #雞 #雞湯 #雞煲 #火鍋 #打邊爐 #牛 #牛肉 #海鮮 #chickenbroth #hotpot #seafood coconut #mk #mongkok #mkfood #reunion #旺角好去處
[ #旺角美食 #caloriefoodie旺角 ] • 雞 老 闆 •🐿-淥15秒就食得嘅走地脆皮雞 你試過未⁉️雞老闆喺清遠有雞場 飼養桂花雞同大扇雞自家農場絕不打激素 雞肉肉質結實彈牙🐥試完滋補雞 有啲想試埋椰子雞添!!🥥-🍂 秋冬滋補雞煲二人套餐 💰$388👉🏻 半隻雞、鮑魚、蝦、時蔬拼盤、鮮丸拼盤-🐥 先落有骨雞件煲起個滋補雞湯底先跟住就可以落無骨雞件 大約15-20秒就食得!!雞味重 雞皮真係有種莫名嘅爽脆感點埋醬料調調味後 雞件味道更上一層樓-🦐 套餐包兩隻鮑魚同四隻大頭蝦大頭蝦嘅蝦頭一定要啜爆 啲蝦膏真係好正😹-🥬 時蔬拼盤方面 有娃娃菜、油麥菜、白菜仔等-🍖 鮮丸拼盤方面 有芝士腸、芝心丸、貢丸等粒牛丸幾好食!! 咬落入面係Juicy的!!-🐮 手切牛肩頸 💰$188手切牛肉質較腍有牛味 厚度適中-🥥 泰國椰青 💰$38無揀到椰子雞 都飲番個椰青先😹好大個椰青‼️-🧂醬料費 💰$20邊爐店基本操作 有自助醬料區自行調醬-📍 旺角染布房街5號地舖-#caloriefoodie
[ #旺角美食 #caloriefoodie旺角 ]
• 雞 老 闆 •
🐿
淥15秒就食得嘅走地脆皮雞 你試過未⁉️
雞老闆喺清遠有雞場 飼養桂花雞同大扇雞
自家農場絕不打激素 雞肉肉質結實彈牙🐥
試完滋補雞 有啲想試埋椰子雞添!!🥥
🍂 秋冬滋補雞煲二人套餐 💰$388

👉🏻 半隻雞、鮑魚、蝦、時蔬拼盤、鮮丸拼盤
🐥 先落有骨雞件煲起個滋補雞湯底先

跟住就可以落無骨雞件 大約15-20秒就食得!!

雞味重 雞皮真係有種莫名嘅爽脆感
點埋醬料調調味後 雞件味道更上一層樓
🦐 套餐包兩隻鮑魚同四隻大頭蝦

大頭蝦嘅蝦頭一定要啜爆 啲蝦膏真係好正😹

🥬 時蔬拼盤方面 有娃娃菜、油麥菜、白菜仔等

🍖 鮮丸拼盤方面 有芝士腸、芝心丸、貢丸等
粒牛丸幾好食!! 咬落入面係Juicy的!!

🐮 手切牛肩頸 💰$188

🧂醬料費 💰$20

邊爐店基本操作 有自助醬料區自行調醬
📍 旺角染布房街5號地舖
#caloriefoodie
你冇睇錯!香港都有椰子雞食啦!終於唔洗北上食!🤩雞老闆店舖細細🤓大約有幾張卡位😌主打椰子雞肉火鍋🥘⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧˚ 2人套餐 ($388)1️⃣秋冬滋補雞煲湯底裡面藥材十足😉勁重藥材味😜😇🥥 天氣凍食真係超滋補😋下次試下椰子雞湯底先😉佢哋唔係用普通既椰奶🤪而是採用新鮮椰青水熬製而成🥥保留了椰子既天然清甜🤓冇添加任何味精或人工調味😏 湯底都係現成係大家面前落雞骨雞腳煲!☺️雞肉選用精心養育160日嘅清遠走地雞 🐔肉質緊實有彈性😊老闆話雞肉只需要淥15秒就食得🤓🥥雞肉放湯後鮮味更加突出😇記得連雞皮食!勁爽口又彈牙😹真係要讚👍🏻👍🏻👍🏻2️⃣鮑魚二隻鮑魚個頭飽滿😊肉質肥厚😇口感彈牙😗3️⃣蝦四隻大頭蝦好新鮮又大隻🦐蝦肉吸收了雞湯既精華😝更加鮮甜可口😊4️⃣時蔬拼盤一份時蔬拼盤包含了多種新鮮蔬菜,例如生菜🥬、娃娃菜🥬、茼蒿菜等等☺️種類豐富😜顏色鮮豔😎將蔬菜放入椰子雞湯中煮😝蔬菜吸收了湯汁的精華🤓口感更加清爽😏同時都保留咗蔬菜本身既鮮甜🥗5️⃣鮮丸拼盤一份 (芝士腸, 芝士丸, 墨魚丸, 牛丸, 豬肉丸, 貢丸)🍡 每一種丸子都口感Q彈🤭味道鮮美🫣特

2人套餐 ($388)
1️⃣秋冬滋補雞煲

2️⃣鮑魚二隻
鮑魚個頭飽滿😊肉質肥厚😇口感彈牙😗

3️⃣蝦四隻
大頭蝦好新鮮又大隻🦐蝦肉吸收了雞湯既精華😝更加鮮甜可口😊

4️⃣時蔬拼盤一份
5️⃣鮮丸拼盤一份 (芝士腸, 芝士丸, 墨魚丸,
牛丸, 豬肉丸, 貢丸)
🍡 每一種丸子都口感Q彈🤭味道鮮美🫣特別要提既係芝士腸同芝士丸😏咬下去的瞬間🤩濃郁既芝士🧀 爆漿出嚟🥳

6️⃣手切牛肩頸 ($188)
牛肩頸的油花分佈均勻🤭肉質鮮嫩🥩 呢款肉都幾有牛味🫣

7️⃣脆鯇魚片($58)
脆鯇魚片薄而透明😜魚肉鮮嫩🤓口感爽脆🐟

8️⃣泰國椰青 ($38/每個)
新鮮既泰國椰青😋椰汁清甜解渴😉可以直接飲用😉🥥 食完熱騰騰既雞煲後🤭飲一啖冰涼既椰青水🤗清爽解膩🫣完美收尾🌴

🌟想知道更多美食🤪記得follow@mochicouple_hk啦😍🎉📸

📍 旺角染布房街5號地舖
🚇 港鐵旺角站E2出口,步行約7分鐘
2025-01-09 0 views
旺角新開左間裝修雅致,味道高質嘅火鍋店,專食椰子火鍋,鍾意食椰子雞嘅朋友必試!我哋叫咗呢個價錢合理嘅二人餐,揀咗滋補湯底😚老闆話佢係清遠經營雞場,唔怪之得啲雞肉咁好食,雞肉鮮嫩雞味濃郁,皮薄肉嫩雞皮爽脆🥰四隻新鮮大頭蝦好貼心咁串起咗,方便顧客食。兩隻鮑魚師傅都好有心機咁畫咗好多刀,令鮑魚更加入味😽我哋加咗手切牛肩肉,肉質緊密,肉味甘香😍泰國椰子好新鮮,大大隻又鮮甜,食完之後可以食埋啲椰肉,好滿足😋

我哋叫咗呢個價錢合理嘅二人餐,揀咗滋補湯底😚

我哋加咗手切牛肩肉,肉質緊密,肉味甘香😍

2025-01-08 0 views
嚇死😆見到個門口以為去錯地方旺角新開呢間打邊爐主打雞火鍋老細喺清遠有自家農場養殖走地雞我哋叫咗滋補雞鍋勁多材料!睇到都覺得好滋補仲會即場加啲雞骨落去煲湯食得出係無味精全靠真材實料啲雞肉淥大約15秒就可以食全部起晒肉好正基本上唔使點醬油都好好食雖然主打係雞但係牛肉同海鮮都唔錯啲鮑魚同海蝦都好新鮮.另外佢啲特飲真係好大杯個大檸樂真係一個人唔知點飲得晒仲高過支飲管😂😂😂.雞老闆地址:旺角染布房街5號
嚇死😆見到個門口以為去錯地方
仲高過支飲管😂😂😂
雞老闆
地址:旺角染布房街5號
2025-01-05 0 views
雞老闆@旺角🪡旺角染布房街5號地舖💰$300-$500一到冬天就一定要打邊爐,今次畀我發掘到有質素邊爐,價錢又合理,最緊要係份量足料,夠哂誠意,餐廳位置寛敞,夠哂一班朋友烚下烚下,圍爐取暖。🍲招牌二人套餐 $388邊爐湯底我就揀咗招牌椰子雞湯,100 %全椰皇+椰青湯底,超級清甜,飲啖湯暖笠笠。餐廳超貼心,所有雞件全部都去咗骨,老闆話咁樣客人就唔使噒骨,超貼心。餐廳採用清遠走地雞,絕無激素,所以肉質結實彈牙,推薦推薦。🍲每人一隻鮑魚,鮮嫩多汁,入口即化。一份大蝦有4隻,每一隻都好大隻,蝦肉肉質鮮甜,煮熟後色澤誘人,食材新鮮,mix埋湯底食好入味。🐄安格斯牛小排&手切牛肩頸我哋另外再叫多碟牛肉,牛小排肉質細嫩,油花分佈均勻,入口即化,肉汁豐富。牛肩頸更加厚實,肉味濃郁,搭配醬料更加提升風味,必試!!!🍺椰青 &大檸樂好少見打邊爐有椰青飲,必須叫嚟try try。椰青清甜爽口,帶有淡淡的椰香,口感滑順,一邊打邊爐一邊飲都幾夾。大檸樂份量超級足,我一個人係飲唔哂,係有一個超大啤酒杯size,睇得出餐廳對食材/飲品好有誠意,推薦大家去試吓。
雞老闆@旺角
🪡旺角染布房街5號地舖
💰$300-$500

🍲招牌二人套餐 $388

🐄安格斯牛小排&手切牛肩頸

🍺椰青 &大檸樂

2024-12-30 171 views
香港人對打邊爐既熱愛,早已不分四季春夏秋冬今次小編就帶大家黎到旺角,同大家介紹一間位於旺角東站附近,最近開業既樓上雞火鍋 一 雞老闆 @_chicken_boss_雞老闆既鋪面吾大,大約只有幾張卡位,主打雞肉火鍋,而雞老闆既雞源,則來自老闆位於清遠既自家農場養殖。*店主雞老闆同部分店員亦非常友善,值得一讚👍🏻🌟椰子雞煲二人餐 $388椰子湯頭會用5個椰子,加入雞骨現煮,而二人餐既桂花雞(半隻),據老闆稱雞肉只需要灼15秒即可食用加入雞骨肴煮既椰子湯頭清新鮮甜,雞肉的確有別於坊間既雞肉,特別皮脆肉嫩🤤👍🏻但份量上...而且醬料,飲品另計...🫠定價未免過於進取?📍雞老闆地址:旺角染布房街5號地舖#旺角 #雞老闆 #火鍋 #打邊爐 #留港消費 #支持小店 #覓食旺角 #食在旺角 #為食關注組 #椰子雞火鍋 #旺角食乜好 #香港美食地圖 #九十後行到邊食到邊 #HKIG #HKIGER #HONGKONGFOODIE
香港人對打邊爐既熱愛,早已不分四季春夏秋冬

*店主雞老闆同部分店員亦非常友善,值得一讚👍🏻

🌟椰子雞煲二人餐 $388

但份量上...而且醬料,飲品另計...🫠
定價未免過於進取?

📍雞老闆
地址:旺角染布房街5號地舖

#HKIG #HKIGER #HONGKONGFOODIE
2024-12-29 143 views
呢排天氣凍!老細推薦我地點呢個 滋補雞湯 滋補下🥰 湯底裡面藥材十足 非常溫補👍🏻 最特別係選用 清遠大扇雞 及 極品桂花雞!老闆係清遠經營通過衛生署檢驗嘅雞場每日都有新鮮走地雞🐔供港!👍🏻所以係香港比較難見到的品種🔆 而且老闆佢地都好細心 將我地點嘅所有雞件都去骨🥹🫶🏻🫶🏻 超好!店舖標榜: 只需要淥 15 秒 雞件就可食用!所以我地都實測咗!真係15 秒就🆗! 走地脆皮雞啲雞皮 食落真係有脆感又彈牙😹而且雞肉肉質都好嫩滑!真係唔錯!如果大家有睇過我條reel 就會發現雞肉有深淺色!大家唔使驚係唔熟! 😂 其實係深色:雞髀 ; 淺色:雞胸肉!泰國直送的椰青都好清甜!如果大家食椰子雞湯就會係選用呢種椰青煲!😍 大家真係要試下!!🌟 順帶一提!🌟所有湯底都係現成係大家面前落雞骨雞腳煲!咁樣煲出來湯底會更有鮮味更清甜!盡顯老闆誠意!🙌🏻😽有時大家會覺得火鍋湯底愈食愈無味!但呢間唔會! 愈煲愈好飲 湯底勁清甜🫶🏻🫶🏻大家朋友都一致認同的!🥰 兩人套餐 $388 · 滋補雞湯 或 椰子雞湯·半隻 清遠大扇雞·蔬菜拼盤·雜丸拼盤 (芝士腸,龍蝦丸,芝心丸,墨丸)· 2隻鮑魚 · 4隻大頭蝦 (羅
呢排天氣凍!
老細推薦我地點呢個 滋補雞湯 滋補下🥰
湯底裡面藥材十足 非常溫補👍🏻
最特別係選用 清遠大扇雞 及 極品桂花雞!
老闆係清遠經營通過衛生署檢驗嘅雞場
每日都有新鮮走地雞🐔供港!👍🏻
所以係香港比較難見到的品種🔆
而且老闆佢地都好細心
將我地點嘅所有雞件都去骨🥹🫶🏻🫶🏻 超好!

店舖標榜: 只需要淥 15 秒 雞件就可食用!
所以我地都實測咗!真係15 秒就🆗!
走地脆皮雞啲雞皮 食落真係有脆感又彈牙😹
而且雞肉肉質都好嫩滑!真係唔錯!
如果大家有睇過我條reel 就會發現雞肉有深淺色!
大家唔使驚係唔熟! 😂
其實係深色:雞髀 ; 淺色:雞胸肉!

泰國直送的椰青都好清甜!
如果大家食椰子雞湯就會係選用呢種椰青煲!😍
大家真係要試下!!

🌟 順帶一提!🌟
所有湯底都係現成係大家面前落雞骨雞腳煲!
咁樣煲出來湯底會更有鮮味更清甜!盡顯老闆誠意!🙌🏻😽
有時大家會覺得火鍋湯底愈食愈無味!
但呢間唔會! 愈煲愈好飲 湯底勁清甜🫶🏻🫶🏻
大家朋友都一致認同的!🥰

兩人套餐 $388
· 滋補雞湯 或 椰子雞湯
·半隻 清遠大扇雞
·蔬菜拼盤
·雜丸拼盤 (芝士腸,龍蝦丸,芝心丸,墨丸)
· 2隻鮑魚
· 4隻大頭蝦 (羅氏蝦)

另加:
·手切肥牛牛肩頸 $188
·椰青
2024-12-13
$200 (Dinner)
2024-12-21 101 views
尋晚行開旺角,天氣咁凍,見到呢間新開嘅雞老闆,主打椰子雞煲,啱晒冬天食,滋補又保暖😍老闆非常用心,而且完全唔孤寒,竟然用六七個椰青,即劈即加落煲入邊做湯底,完全冇加水,所以超級清甜!煮他嘅雞肉當然非常高質,已經起晒骨,非常細心,而且切到細細舊,好似平時打邊爐食牛咁,30秒左右就食得,完全顛覆我對雞嘅印象😆 雞肉入口非常鮮嫩,重點係雞皮,好爽口!完全冇諗過雞皮可以咁好食!👍🏻👍🏻👍🏻呢個二人套餐仲包四隻泰國新鮮大頭蝦,隻隻爆糕,勁新鮮!仲送兩隻鮑魚同唔同嘅丸類,加埋時菜拼盤,兩個人食啱啱好。重點係個湯底越煲完濃郁,因為冇加水同味精,飲幾多都唔覺得口渴,最後我哋加多碟牛肉,質素都非常之高,好夾個椰子湯。

冬天嚟到啦❄️又到打邊爐嘅季節🥘邊爐中我最愛嘅椰子雞火鍋🥥🐔「雞老闆」有句口號🪄:「你哋即管叫雞,我哋我哋認真做雞。」咁睇吓佢用料🐓🥥就知道係咩料啦滿滿誠意嘅5個椰子水🧉🧉🧉🧉🧉加上精心養育160日嘅清遠走地雞🐔個湯清甜到我忍唔住飲咗3碗🤤 雞肉更加冇得輸😎皮薄而且彈牙🤭而且因為佢係走地雞🐓肉質結實加試雞肉超濃味🐣不知不覺就食晒湯上面嘅雞油都係精華中嘅精華👌🏻加其他材料落去會添上一層鮮味😆特別推介竹笙同埋蔬菜😆吸咗雞油之後更加香甜🥰另外嘢飲呢特別推介呢個特大乳酸梳打🥹真係好大杯 椰青當然清甜啦🧉鍾意椰子水嘅你點可以錯過?
冬天嚟到啦❄️又到打邊爐嘅季節🥘
邊爐中我最愛嘅椰子雞火鍋🥥🐔

「雞老闆」有句口號🪄:「你哋即管叫雞,我哋我哋認真做雞。」

咁睇吓佢用料🐓🥥就知道係咩料啦
滿滿誠意嘅5個椰子水🧉🧉🧉🧉🧉
加上精心養育160日嘅清遠走地雞🐔
清遠走地雞

牛肉及竹笙
特別推介竹笙同埋蔬菜😆吸咗雞油之後更加香甜🥰
特大乳酸梳打
另外嘢飲呢特別推介呢個特大乳酸梳打🥹真係好大杯
椰青當然清甜啦🧉鍾意椰子水嘅你點可以錯過?
2024-12-08
Type of Meal