2021-05-11 40 views
本身打算搵間茶記食個晚餐🌝 見到呢間冰室比較企理就試一試😛 叫左個二人套餐試下 咩都有 水準感覺非常不錯💕 比起一般茶記高質不少🤣 仲有D懷舊既小食過下口癮🤩 非常值得一試⭐️ 招牌海南雞 🐔一試雞肉好滑嫩🍗 充滿油香但唔會太肥太多脂肪😈 雖然加左蔥蒜🧄同辣醬🌶️ 但係配上蔬菜食感覺仍然好清爽🤗⭐️ 流沙四季豆拼炸蝦球 🍤超級邪惡‼️每一塊蝦球同四季豆都被鹹蛋黃慢慢咁包裹住🤤見到都流沙口水 炸得乾身每一口都咁香口💥 食得出師傅既技巧😚⭐️ 大馬站斑腩煲 🐟豆腐斑腩煲都係幾經典既小菜🥘但係一D都唔平凡 每一塊斑腩都充滿火候入曬味🔥 加埋腩肉香口而不膩🥓送飯一流🍚⭐️ 海底椰燉赤肉 🍲食完鑊氣咁重既小菜 飲返個燉湯清熱🥥 飲得出真材實料唔會口渴🤗好有誠意⭐️ 榛子醬西多士 🌰金黃色既西多超級吸引💛 加上牛油同糖漿🧈傳統既食法一定有保證😍內餡呢度加上榛子醬 添了一份濃郁既果仁香但係唔會太膩👍🏻⭐️ 港式茶走紅豆冰 🧋好少試好懷舊既凍飲🥳 紅豆大大粒固然好甜😊加上茶走好Smooth ☕️茶既層次令紅豆冰提升左一個Level

⭐️ 招牌海南雞 🐔

⭐️ 流沙四季豆拼炸蝦球 🍤