2024-07-07
難得今日同朋友聚會 特登搵咗呢間位於銅鑼灣霎東街樓上嘅餐廳食飯 呢間ciclo主要以型格黑色格調為主採用彷石牆、柔和燈光營造神秘浪漫氣氛 而且座位非常闊落坐得好舒服 我哋分別叫咗幾款嘢食 同埋佢哋呢度嘅特色Cocktail AppetiserUni Lobster Bisque Arancini $228 🌕🌕🌕🌕🌖- 炸飯球配合咗龍蝦湯汁加上芝士嘅risotto同埋新鮮海膽 每啖都充滿鮮甜滋味 口感非常豐富Oyster Ceviche $108🌕🌕🌕🌕🌘生蠔有種淡淡清酒味清酒,再加入紫蘇油 紫蘇酒及車厘茄浸泡著 雖然唔係好大粒 但隻隻都肥美飽滿 啖啖鮮甜MainDrunken Crab Pasta $228🌕🌕🌕🌕🌗-松葉蟹配上辣油再加上炸香蒜 淋在煮好嘅墨汁意粉上 一上枱已經香氣十足 而且蟹肉上面仲有淡淡嘅花雕酒味 鮮味同口感都一流 推介推介Crispy Short Ribs $268🌕🌕🌕🌕🌖牛坑腩完全拆晒骨 燒到外脆內軟 煮到好腍 食落油脂豐富但又唔會太油膩 個人好鍾意點少少紅酒山楂醬汁同牛油薯蓉一齊食 薯蓉勁creamy 一齊食口感非常豐富CocktailSalt Babe
我哋分別叫咗幾款嘢食 同埋佢哋呢度嘅特色Cocktail
Appetiser
Oyster Ceviche $108🌕🌕🌕🌕🌘
Main
Drunken Crab Pasta $228🌕🌕🌕🌕🌗
Crispy Short Ribs $268🌕🌕🌕🌕🌖
Cocktail
Salt Babe $120🌕🌕🌕🌕🌖
你杯雞尾酒非常特別杯邊為上咗一層鹽 飲落會飲得出佢係用咗用陳皮 鹹青檸同蜂蜜先咸後甜嘅味道 非常特別
Bao Guk $120🌕🌕🌕🌕🌘
呢杯酒賣相非常之靚 係用rum做base 再配合洋甘菊 成個感覺好Fresh好新鮮
#香港美食
#香港好去處