2024-07-09
今次又再前往觀塘嘅壹.01~次次過嚟都係為咗食佢嘅芋泥蛋餅❤️❤️不過今次過嚟見到佢又多咗新菜式~~~1.芋泥肉鬆脆皮蛋餅次次過嚟都食❤️佢嘅芋泥好厚好厚,咬落去爆晒出嚟~~~肉鬆亦都好多好多🥰而且蛋餅皮薄鬆脆,根本冇得輸🤣🤣2.明明-我不是章魚燒呢個真心O咗一下嘴~~第一個感覺係驚喜咗一下🤣🤣本身我以為佢係章魚燒,而佢又扮到好似….咬落去嘅時候心諗點解咁實?睇真啲…原來係花枝丸🤣🤣所以佢講明我不是章魚燒~~~佢的確唔係🤣🤣佢「明明」意思…應該係明太子~~~鹹鹹地嘅明太子醬再配甜甜地嘅花枝丸,都幾match❤️3.蜜汁排骨便當呢個真係超大份~~~可以揀小飯或者多飯!我哋要咗普通份量~~不過塊豬扒都好大份!塊豬扒仲大過你塊面~~~便當仲會有更加多嘅配料,例如台灣腸、酸菜、西蘭花同埋菜~~~反正好足夠,share都夠晒食❤️❤️❤️4.台灣夜市小吃拼盤我哋咩都想食~~~所以叫咗小食拼盤🥰小食拼盤入花枝丸、鹽酥雞、台灣腸,一次過滿足晒三個願望🍤🍤🍤鹽酥雞份量都幾多,我哋最終食唔晒~5.花雕雞翼花雕雞翼有分三隻同五隻,我哋驚太飽要三隻🤣好香花雕酒味!而且都幾入味~~6.全手作芋頭鮮奶次次嚟到必叫呢個❤️呢個係
1.芋泥肉鬆脆皮蛋餅
2.明明-我不是章魚燒
3.蜜汁排骨便當
4.台灣夜市小吃拼盤
5.花雕雞翼
6.全手作芋頭鮮奶
次次嚟到必叫呢個❤️呢個係佢嘅招牌~~佢嘅芋泥係自己做,鮮奶入邊有好多芋泥,真係超超超滿足~~~食台灣嘢再配呢杯嘢真係一流👍👍👍
每次嚟個餐牌都有少少唔同~~證明店家都好用心機去設計新菜式,呢間都算係我食過比較用心嘅台灣小店~~~而且店員都好Nice😃下次經過再嚟幫襯❤️❤️
#黃怪獸 #黃怪獸覓食 #黃怪獸自家製 #香港美食 #香港好去處 #香港 #食 #食譜 #食飯 #自己整 #食飯啦 #yum #yumyum #yummy #hk #hkfoodie #hkfood #foodie #foodiehk #foodporn #hk90s #想要更多真實食評搜尋ig黃怪獸覓食 #壹.01 #觀塘美食 #101 #觀塘 #香港美食