2017-09-17
星期五晚放工 同同事去中環 見到LKF附近有間拉麵店 以我所知依間幾有名 我地就二話不說就排隊 等候時間刀幾快!在內環境,雖然舖面比較細小 但勝在似足日本既拉麵店 好有日本style~另外見到餐廳系全日免加一 對於食日式拉麵 價錢公道!豬骨豚肉紫菜玉子拉麵:今次揀左麵既硬度系適中,麵質帶有少少硬 岩晒我!紫菜有三大塊,當中既玉子超正 一咬入面系好流心!外面既旦仲系軟林林~豚肉有長長的 脂肪適中 所以食上去吾會硬身 同樣吾系太林!湯底方面十分濃郁 不會太油!另加粟米粒:只系需要十蚊 就大大碟!個人覺得份量幾多 加一份刀可以同朋友share!羽根燒餃子(五件):絕不油身 入面帶有肉同菜 外皮吾厚身 值得一試!飲品有罐裝飲品 價錢中等~甜品 - 日本黑芝麻雪糕:估吾到雪糕上面仲有甜甜既紅豆!黑芝麻的確濃味 又夠滑!配埋紅豆食 味道超正~
飲品有罐裝飲品 價錢中等~