2024-06-13
呢排工作忙碌,辛苦完一輪就要好好稿賞自己。晚市omakase我選了1980既menu,抵食多野食,樣樣都高質,係世一omakase店。前菜係富山灣螢光魷魚,佢入口有一種海水嘅鮮魚味,咬落去又有一種魷魚嘅鮮甜美味,飽滿多膏,清爽豐富。冇諗過生魷魚可以咁好食。金目鯛立鱗燒、日本青椒,紫菜汁魚脂豐腴,油脂香氣十足,大啖入口充滿鮮甜魚香。平貝既貝殼已經好吸晴,海膽汁既鮮甜與平貝肉互相輝映,視覺同味覺都有一流既享受汁煮鮟鱇魚肝完全冇內臟既腥味,熱食入口即化,難怪鮟鱇魚的肝被譽為海中既鵝肝。壽司好中意透明得黎好靚既碟,上面既壽司好似巧奪天功既精品咁。金目鯛、赤貝、深海池魚、醬油漬吞拿魚、大拖羅,樣樣都驚豔到我了。海膽鮮甜味,濃郁既味道係口腔良久不散。玉子燒有濃濃既蛋香用魚骨煮成麵豉湯完結咁奢華既一餐,飲完成身暖苙苙。最後既最後,有水菓子-靜岡縣蜜瓜同埋宮城既芒果芒果甜得黎冇渣,好軟熟,超級美味蜜瓜就一如以往既出色
金目鯛立鱗燒、日本青椒,紫菜汁
魚脂豐腴,油脂香氣十足,大啖入口充滿鮮甜魚香。
汁煮鮟鱇魚肝
壽司
玉子燒有濃濃既蛋香
用魚骨煮成麵豉湯完結咁奢華既一餐,飲完成身暖苙苙。
最後既最後,有水菓子-靜岡縣蜜瓜同埋宮城既芒果
芒果甜得黎冇渣,好軟熟,超級美味
蜜瓜就一如以往既出色