今日我哋嚟到觀塘食午餐店舖裝修簡約,有簡單嘅聖誕佈置,感覺溫馨溫暖店員兼廚師細心介紹店舖推介食品,感覺對出品好有要求,欣賞敬業樂業嘅熱誠大根沙律店用了高知縣冬日美食-大根廚師每天早上即刨的,非常新鮮!為了避免蘿蔔辣味,會在手刨後浸泡冰水,口感味道爽脆香甜從沒有諗過大根沙律會係咁爽脆清新,香甜多汁季節限定嘅推介會寫店舖內黑版上,會定期更新,想食大根沙律嘅就要快啦😊吉列蠔吉列蠔炸得外皮酥脆,蠔肉都幾鮮美😊內裏仲保存住好多肉汁日式牛肉薯餅牛肉薯餅外層炸衣也很鬆化香脆,內裏薯蓉及牛肉碎軟綿綿,非常喜歡呢一種日式薯餅嘅感覺手打和牛漢堡扒丼飯 選配白味噌汁,日式泡菜賣相非常之靚!一層一層放上去好有藝術感,唔捨得食蛋黃顏色鮮艷,配合白飯一齊食非常之有蛋香日式泡菜微辣,好開胃和牛漢堡肉味同埋牛油味恰到好處,配合白飯、泡菜及蛋漿一齊食,非常滿足!日式白味噌同和牛嘅味道好配合,味道溫和又帶出牛嘅香氣,超正!生薑燒豚肉飯一向也很喜歡豬肉生薑燒這個日式料理豬肉肥瘦適中,配合生薑燒嘅醬汁以及香甜嘅洋蔥,非常喜歡呢個配搭熱白桃烏龍柚子蜜飲品方面,白桃烏龍茶嘅果味同埋茶味都好清爽柚子蜜亦都好滋潤香甜,為是次午餐畫上

今日我哋嚟到觀塘食午餐

店舖裝修簡約,有簡單嘅聖誕佈置,感覺溫馨溫暖

店用了高知縣冬日美食-大根
廚師每天早上即刨的,非常新鮮!
為了避免蘿蔔辣味,會在手刨後浸泡冰水,口感味道爽脆香甜
從沒有諗過大根沙律會係咁爽脆清新,香甜多汁

吉列蠔

吉列蠔炸得外皮酥脆,蠔肉都幾鮮美😊內裏仲保存住好多肉汁

手打和牛漢堡扒丼飯
選配白味噌汁,日式泡菜
手打和牛漢堡扒丼飯

賣相非常之靚!一層一層放上去好有藝術感,唔捨得食
蛋黃顏色鮮艷,配合白飯一齊食非常之有蛋香
日式泡菜微辣,好開胃

一向也很喜歡豬肉生薑燒這個日式料理

熱白桃烏龍
白桃烏龍

柚子蜜

飲品方面,白桃烏龍茶嘅果味同埋茶味都好清爽
柚子蜜亦都好滋潤香甜,為是次午餐畫上完美嘅句號

今次嘅午餐我哋都好滿足,好開心,有誠意嘅製作,非常推薦
店裏面仲有儲印仔計劃,觀塘返工或者街坊可以留意

白桃烏龍