2024-04-25
Weekend諗唔到咩做,最好就去中環嘆返個brunch啦!啱啱個weekend去咗位於蘭桂坊嘅意式餐廳Aria,佢嘅weekend brunch,係半自助形式,前菜海鮮甜品任食,唔夠食,仲可以加少少錢有一份主菜,一定食得飽!佢嘅自助區可以用酒店式自助餐嚟形容,實在係超級豐富!最正嘅係佢海鮮區竟然有生蠔同原隻龍蝦,回本之選🤣 而且質素都相當之高,佢哋嘅龍蝦係用波士頓藍龍,好少見!肉質非常彈牙,而且好大隻,同一般喺酒店食嘅好唔同,我自己就好鍾意啦👍🏻👍🏻生蠔海水味唔重,易入口,而且新鮮,忍唔住食咗成打🤣 另外佢有多款意式食品,beef carpaccio, 千層面,ham and cheese都有好多,每樣食少少都已經飽咗八成👍🏻主菜方面,由於實在食到太飽,我都係求其叫咗個pasta試吓,呢度嘅pasta煮得偏硬,有意大利嘅風味,醬汁好香濃,芝士味豐富,正!最後甜品入佢哋嘅自家製Tiramisu同雪糕,另外佢哋嘅蛋糕都非常唔錯,可惜實在食得太飽,我都係食咗少少,下次一定要食返夠本😝