2021-01-11 549 views
超級耐冇食牛雜!嚟到呢個街市諗緊揀呢一間定係另一間,最後決定今次食呢一間!因為環境好啲,同埋記得佢個味比較清平時有選擇困難嘅我,今次諗都唔使諗就決定咗食牛雜粗面,再加紫菜~紫菜加$4就有,不過其實得兩啖 OK啦碗麵好快就上得枱,好肚餓嘅我勁開心見到個賣相都好靚!即刻打返張卡先聊一聊開啲料嚟睇,原來都好足料勁多牛肺牛肚!傻㗎佢啲牛費有成三大嚿!醃料嘅味清清地,啱啱好帶出內臟嘅新鮮感覺冇得彈!牛肚就比較普通啲,不過好彈牙牛膀就得壹塊,但係啱啱好,因為我自己唔係太鍾意食尼個胰臟~因為胰不嬲個口感係粉粉地另外呢,今次嘅服務質素唔錯!記得一兩年前嚟食,個靚仔態度勁Hea!同佢講咩要求到最後冇做!今次嘅年長男士待應就唔同啦!叫佢清湯多蔥就真係有做到另外雖然我叫粗麵,但係佢夾雜着啲右面喺度咁我兩種面都一試,發現原來右面嘅彈性係強好多好味啲!粗麵咬落去琳琳地,但係右面雖然好又可以咬斷,但係又會彈返上嚟咁質素好好㗎以後我諗我會轉場食呢間
OK啦
碗麵好快就上得枱,好肚餓嘅我勁開心
見到個賣相都好靚!即刻打返張卡先
聊一聊開啲料嚟睇,原來都好足料勁多牛肺牛肚!
冇得彈!牛肚就比較普通啲,不過好彈牙

另外雖然我叫粗麵,但係佢夾雜着啲右面喺度
質素好好㗎

以後我諗我會轉場食呢間
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
$35 (Tea)
  • 牛雜麵