Thai Fire

嚟到Thai Fire 當日,好慶幸自己有book到枱,因為係高峰時期都坐滿晒全場。呢度座位寬敞舒適,仲要係我鍾意嘅高級灰同埋圓形設計😍,而食物都啱晒我嘅口味。🤍《香蒜甜酸汁蝦肉餅》蝦餅炸得香口唔油膩,蝦肉紮實彈牙,灑上蒜片、辣椒片,食得好過癮!附上嘅甜酸辣同沙律醬同蝦餅都好夾。🤍《冬陰鮮菌烤魚》條魚經過油炸,魚皮係一個脆卜卜嘅狀態。等冬陰公湯滾起之後要將魚肉浸入湯底 ,等佢吸收曬個湯嘅精華,放入口又香又滑 ,咁就正喇! 🤍《椰子雞湯》 飲一啖即感受到香茅味撲鼻,尾調椰子既清甜會慢慢滲出, 呢款唔係濃味嘅湯,但係飲吓飲吓,又幾鍾意好似將成個椰子水倒咗落去嘅清甜滋味。🤍《泰式凍奶茶》第一次飲有忌廉蓋嘅奶茶,忌廉融入茶底增添咗幼滑口感,奶香十足又唔會蓋過茶香,有驚喜! 🤍《粉蜜蜜》酸酸甜甜嘅士多啤梨同梳打係好夾嘅組合,夠晒涼爽,加上亞麻籽有啲咬口,係唔錯嘅特飲

🤍《香蒜甜酸汁蝦肉餅》

🤍《冬陰鮮菌烤魚》