2024-07-13 3477 views
近期大熱餐廳一定有NOCINO早兩個月開放訂位 但日日都full 所以要校好鬧鐘 預好時間去book餐廳好細 得5-6張2人枱 每一個鐘係一個timeslot 全間餐廳嘅人都係同一時間要還枱即係你book左1pm 記得要準時到 就算你遲左入 2pm前都係要準時還枱因為未到2pm 門口已經企滿食下一輪嘅客人又逼又趕 咁點解大家都爭住試呢?因為佢非常抵食 而且手工意粉係出色嘅Lunch Set $148 2 courses /$168 3 courses 【Wagyu Beef Tartare】平時嘅他他口感綿密得黎少少煙韌而NOCINO嘅他他比起一般嘅大粒 加埋西芹粒 口感特別 比起一般嘅爽口 加入西芹粒 令味道加左清新嘅感覺面頭嘅炸薯絲再加多左香脆嘅口感冇諗過普通嘅牛肉他他都有驚喜【Fresh House Salad】大家前菜通常都會揀他他加Arancini Ticinese因為覺得剩低嘅Fresh House Salad會冇乜特別原來佢嘅特別之處係加入梨同核桃 口感爽脆 仲有超大量芝士 芝士控表示滿意【Duck Ragu Creste Di Galla - Pecorino & Pa
近期大熱餐廳一定有NOCINO

全間餐廳嘅人都係同一時間要還枱
即係你book左1pm 記得要準時到
就算你遲左入 2pm前都係要準時還枱
因為未到2pm 門口已經企滿食下一輪嘅客人

又逼又趕 咁點解大家都爭住試呢?
因為佢非常抵食 而且手工意粉係出色嘅

大家前菜通常都會揀他他加Arancini Ticinese
因為覺得剩低嘅Fresh House Salad會冇乜特別
原來佢嘅特別之處係加入梨同核桃 口感爽脆
仲有超大量芝士 芝士控表示滿意

【Duck Ragu Creste Di Galla - Pecorino & Pangrattato】
花邊形狀意粉好特別 非常煙韌 鴨肉味道非常濃郁

【Nduja Reginette - Nduja, Mascapone, Lemon, Parmesan】
又一形狀好特別嘅意粉 又係非常煙韌
但比花邊形狀嘅彈牙少少 加入Nduja香辣醬好惹味