2023-11-21 46 views
.🐮早排試咗一間味道非常之唔錯嘅高質日式燒肉,佢哋主打高質日式和牛燒肉,🥰每一款牛肉嘅質素都好高,非常值得一試。.🐷大判燒!黑毛和牛西冷 $178大判燒可以自己燒或者請店員幫手都可以,🤣超驚煮燶嘢嘅小編就叫咗店員幫手。黑毛和牛西整體油脂感比較重,不過佢薄薄地一塊所以食落去唔會覺得過分油膩,反而有入口即溶嘅感覺同埋覺得好香。燒完之後仲會將佢放落去溫泉蛋入邊點,😚加埋蛋黃嘅香味就更加正。.🐷椿 和牛盛合 $698拼盤入面肉類嘅款式好多,其中最特別同埋最好食嘅一定係和牛赤身、黑毛和牛腹柳小排同埋鹽味牛舌。🐮牛肉本身有少少嘅調味,有少少似燒肉汁甜甜地嘅口味。雖然有調味但係唔會太過重,掃完全係可以食到牛肉本身油脂嘅香味!😋另外拼盤入面仲有平時好少食到嘅牛腸,油香味超級重又有咬口。.📍 YAKINIKU KAKURA (黃埔天地聚寶坊) (紅磡)紅磡黃埔天地聚寶坊(第11期)地下G1及G3號舖.

🐷大判燒!黑毛和牛西冷 $178

🐷椿 和牛盛合 $698