2024-08-21 86 views
🍵🍚 本身對於茶餐廳有一種特別嘅喜好身為香港人,一直都覺得茶餐廳係香港文化之一所以平時自己都會好想去搵其他唔同好食嘅茶餐廳嘗試一下今日就卑我遇到新嘅茶餐廳啦朋友介紹我去咗呢一間喺油塘嘅茶記研究所整體感官都非常之好,有茶餐廳嘅風格但係依然可以保持到乾淨企理嘅環境,值得一讚!!!今次我就叫咗佢哋嘅雞扒鐵板餐!!!有意想不到嘅驚喜,非常之高質素,整體上都好喜歡!!❤️‍🔥 喺呢個鐵板餐嚟之前,首先嚟咗一杯凍檸檬蜜糖咖啡檸檬的清新配上蜜糖甜滑,再加啲咖啡的香醇, 非常之開胃!我自己咁大個都係第一次飲檸檬蜜糖嘅咖啡,估唔到個味道咁夾真係必有一番風味,香港嘅茶餐廳永遠有質素嘅保證💓 之後就去到呢一個雞扒鐵板嘅煮食出場啦今次我自己就叫咗呢一份洋蔥汁個汁香甜唔膩口,同雞扒一齊食,好滿足呢!🌹雞扒都好大塊,好厚肉,而且非常之嫩滑💘 至於套餐都另外配咗一碗羅宋湯,係真材實料嘅味道酸酸辣辣,勁開胃,湯底醇厚,令人一試鍾情💝 無得頂的餐包,外脆內軟,我自己係好鍾意用餐包去點湯一齊食係由細到大嘅習慣,好好味的總括而言,茶記研究所嘅食物味道好醇厚食材新鮮,環境舒適。💙係一間好抵食,好有質素嘅茶餐廳推介大家都可以過嚟
🍵🍚 本身對於茶餐廳有一種特別嘅喜好
身為香港人,一直都覺得茶餐廳係香港文化之一
所以平時自己都會好想去搵其他唔同好食嘅茶餐廳嘗試一下
今日就卑我遇到新嘅茶餐廳啦
朋友介紹我去咗呢一間喺油塘嘅茶記研究所
整體感官都非常之好,有茶餐廳嘅風格
但係依然可以保持到乾淨企理嘅環境,值得一讚!!!

今次我就叫咗佢哋嘅雞扒鐵板餐!!!
有意想不到嘅驚喜,非常之高質素,整體上都好喜歡!!

❤️‍🔥 喺呢個鐵板餐嚟之前,首先嚟咗一杯凍檸檬蜜糖咖啡
檸檬的清新配上蜜糖甜滑,再加啲咖啡的香醇, 非常之開胃!
我自己咁大個都係第一次飲檸檬蜜糖嘅咖啡,估唔到個味道咁夾
真係必有一番風味,香港嘅茶餐廳永遠有質素嘅保證

💓 之後就去到呢一個雞扒鐵板嘅煮食出場啦
今次我自己就叫咗呢一份洋蔥汁
個汁香甜唔膩口,同雞扒一齊食,好滿足呢!🌹
雞扒都好大塊,好厚肉,而且非常之嫩滑

💘 至於套餐都另外配咗一碗羅宋湯,係真材實料嘅味道
酸酸辣辣,勁開胃,湯底醇厚,令人一試鍾情
係由細到大嘅習慣,好好味的

總括而言,茶記研究所嘅食物味道好醇厚
食材新鮮,環境舒適。💙
係一間好抵食,好有質素嘅茶餐廳
推介大家都可以過嚟呢一度試吓,必定會非常之滿意。!!