2024-07-27
今年二月新開嘅跑馬地意大利餐廳,餐廳主打自家製手工意大利麵,有多款選擇,經理會為大家逐一介紹麵款,再配搭不同材料。除此之外前菜仲有小食、湯或者沙律,飲品可以選擇咖啡、茶、果汁,仲有紅白酒。甜品有自家製cheesecake 、自家製gelato ice cream。今日平日中午黎到,梗係食個lunch先,飲返杯果汁😬🥗Fresh Green Salad $88沙律菜、蘑菇、櫻桃番茄、帕瑪森芝士片,配搭檸檬醬汁,感覺清新。🍝Homemade Tagliatelle Amatriciana $158自製義大利麵、紅洋蔥、意大利綿羊芝士、車厘番茄、豬面頰肉。呢款意大利麵,配搭蕃茄醬,味道十分好。🍝Homemade Scialatielli Italian $158自製義大利香腸、黑胡椒、意大利綿羊芝士。呢款用薯仔做嘅意粉,好煙煙韌,口感實正。Homemade Gelato (Chocolate) $48~係意大利餐廳食飯,梗係要食意大利雪糕,味道要食最愛嘅朱古力,仲加咗朱古力餅碎,更加有層次,為豐富嘅一餐畫上完美嘅句號。🍇 Merlot Red Grape Juice $95~Alai
今日平日中午黎到,梗係食個lunch先,飲返杯果汁😬
🥗Fresh Green Salad $88
🍇 Merlot Red Grape Juice $95
~Alain Milliat 亮麗紫紅色的美洛葡萄原汁,香氣濃郁,葡萄嘅清新風味,帶著細膩精巧的微苦尾韻,底部仲見到紅葡萄嘅皮,100%原汁原味。