2024-07-16
今日去咗粉嶺火車站商場搵嘢食,見到有間台灣菜唔錯,咁啱有下午茶選擇,平時唔食辣嘅我都想試下去個醉雞麻辣撈麵套餐,套餐入面有:三塊醉雞卷,酒味好濃+雞卷無脂肪+啖啖肉唔算嫩滑但未到ok幾好食😌迷理貢丸紫菜湯一碗:有半粒再切開四份嘅貢丸,味道唔錯豬味好濃+紫菜份量都算多+但個湯勁鹹味,雖然鹹而家咁熱天氣飲完即刻補充體力,冬天就唔係咁好lu。🍜主角個撈麵:上面有啲滷肉碎再加伴菜半條菜個滷肉真心幾好味,個伴菜勁鹹應該係醃菜類,個麵勁麻辣但都食到少少鹵水汁。記得上次食嘅時候可以問佢攞多少少鹵水汁,畀我撈落去,咁會冇咁勁辣。😅但今次個職員話冇得畀,跟住不斷係壇個滷肉勁唔健康勁多油勁唔有益,無得畀汁你,好唔健康叫你唔好要唔好食(我個心笑左,明明好食,唔比唔緊要唔好講自己公司出品無益唔健康啦🤣)🥤餐飲叫咗倒台式奶茶:夠曬多冰,甜到啱啱好,飲到個茶底唔知花茶未定係化學劑未👀另外枱面呢仲有碗面上面嘅配菜一樽,我左右兩邊檯嘅人都勁加呢啲配菜食。總括嚟講成個餐四十幾蚊啱啱飽肚都ok嘅🤣男人食呢個下午茶就可能唔夠飽喇😅
見到有間台灣菜唔錯,咁啱有下午茶選擇,
平時唔食辣嘅我都想試下去個醉雞麻辣撈麵套餐,
套餐入面有:
🍜主角個撈麵:上面有啲滷肉碎再加伴菜半條菜
個滷肉真心幾好味,個伴菜勁鹹應該係醃菜類,
個麵勁麻辣但都食到少少鹵水汁。
總括嚟講成個餐四十幾蚊啱啱飽肚都ok嘅🤣
男人食呢個下午茶就可能唔夠飽喇😅