2024-01-01 1351 views
走去「東海薈」,心情已經半饑半飽,但一款款菜式出嚟,即刻開動!蠔皇鮑魚花菇,一啖落去,嚟緊就係彈牙鮑魚,夾埋腍滑又爽口嘅花菇,正!再一口招牌銅盤生煎雞,孜然香味撲鼻,啖啖雞肉,juicy得黎熱辣辣,完美滿足👍。XO醬翡翠炒蝦仁食得我諗住立即叫多一碟,蝦仁Q彈得嚟香得嚟。攞啖濃湯花膠翅落肚,先孚后味鮮甜,叫人回味無窮。而椒鹽魷魚鬚就係鮮香並存的代表,細蓉喼汁點點,又辣又嗲!蒜茸炒時蔬,簡單後倚靠。陳醋雲耳咁和諧嘅酸辣味道,一啖接一啖,完全停唔到口。啱啱我就未講到個壽桃包,鹹蛋黃流沙啫哩咁,外皮又柔又熱,跟住係陳皮紅豆沙,溫暖又心太軟嘅口感。最後一啖香片,喉嚨舒舒服服,食飯完整個晚上都痾香痾清。食得正!今次食飯經驗,真喺流流嘴,食物滿分,感覺千讚🌟。下次通街巷仲要再嚟,幾時都好,總之心情靚就得喇!💖🍽️🥢