2024-02-07
🌶️辣控天堂🔥-喺上環附近做完嘢 諗住同同事食啲嘢醫下肚 搵到呢間冒菜有麵食🤩 套餐menu又唔算貴 唔怪得餐廳咁多人嗌外賣☺️-🧧吉祥套餐 (六餸)好似嗌車仔餸咁 有四餸($58)六餸($66)同八餸(72)套餐😉1️⃣揀食材🔸(+5) 貴州丁家脆哨 鴨血 毛肚 牛黃喉🔸蓮藕片 豬大腸 豆腐串 潮汕手搥牛肉丸 潮汕蒜香墨魚丸所謂丁家脆哨原來係豬油渣 脆卜卜🐷 黃喉平時食麵比較少見都值得一嗌🫡 蓮藕片爽脆清甜 唔輸比其他餸喎😙2️⃣揀湯底🔸重慶麻辣湯 貴州臭豆豉辣湯兩款之中更推薦臭豆豉辣湯 飲落比麻辣湯多啲香味更清爽🌶️ 都有唔辣嘅選擇唔駛擔心😇3️⃣跟餐主食 (+5)🔸蕃薯粉有得揀加唔加主食 豐儉由人🤗 蕃薯粉夠煙韌 足一碗份量 抵嗌👍🏻-🐟秘製藤椒魚皮魚皮夠爽口 味道都好清新唔會膩😄-🍮桂花蜜烏梅冰粉幾好味嘅冰粉 解辣得嚟清新嘅烏梅味感覺仲可以清口氣🤣-🧃洛神花山楂蘋果 / 酸梅青檸烏龍茶 (加配+15)自家製飲品味道濃郁 同樣好解辣🍃-📍冒喜 (柏廷坊)上環文咸東街22-26號柏廷坊25樓
🧧吉祥套餐 (六餸)
1️⃣揀食材
🔸(+5) 貴州丁家脆哨 鴨血 毛肚 牛黃喉
🔸蓮藕片 豬大腸 豆腐串 潮汕手搥牛肉丸 潮汕蒜香墨魚丸
2️⃣揀湯底
🔸重慶麻辣湯 貴州臭豆豉辣湯
3️⃣跟餐主食 (+5)
🔸蕃薯粉
🐟秘製藤椒魚皮
魚皮夠爽口 味道都好清新唔會膩😄
🍮桂花蜜烏梅冰粉
幾好味嘅冰粉 解辣得嚟清新嘅烏梅味感覺仲可以清口氣🤣
🧃洛神花山楂蘋果 / 酸梅青檸烏龍茶 (加配+15)
自家製飲品味道濃郁 同樣好解辣🍃
📍冒喜 (柏廷坊)
上環文咸東街22-26號柏廷坊25樓