GREEN

今次再嚟到Hotel ICON 食tea, 其中一個原因就係因為佢今次係用巴黎來做主題,再加上入面有好多以芝士為主嘅食物。個擺設好靚,一見到個巴黎鐵塔已經心心眼😍未有疫情之前,因為鍾意法國,所以都去咗巴黎好幾次,真係好掛住個鐵塔。你呢度食呢個tea,當係思鄉🇫🇷 。至於食物,個tea set($688 for 2)就包括:🧇英式傳統鬆餅 - 鬆餅一如以往咁好食🥨法式芝士蝴蝶酥 - 鬆脆好食🥧瑪德蓮蛋糕 - 好鬆軟,因為本身鍾意食馬德蓮蛋糕,所以都對佢有啲要求,而呢個都真係唔錯鹹點 - 呢幾樣有芝士嘅鹹點,每一樣都好啱口味😋🧀脆炸牛奶芝士配紅桑子醬 🍞英式芝士多士🧀藍紋牛奶芝士配紅酒啫喱🥪焗火腿芝士三文治🍅香草鮮茄芝士串甜點 - 上次黎食tea嘅時候,就覺得佢啲甜點真係太甜。但今次嚟呢度食,又每樣甜點都做得幾好。朱古力仲要係來自一個我好鍾意嘅朱古力品牌La Maison du Chocolat,食完都真係好回味😋❤️雜莓心形朱古力🍓意式士多啤梨芝士玫瑰撻🍮意式雲呢拿奶凍🍰芒果芝士蛋糕🍓士多啤梨馬卡龍配香檳啫喱🍫牛奶果仁朱古力

個擺設好靚,一見到個巴黎鐵塔已經心心眼😍
巴黎之約下午茶

至於食物,個tea set($688 for 2)就包括:
🧇英式傳統鬆餅 - 鬆餅一如以往咁好食
🥨法式芝士蝴蝶酥 - 鬆脆好食
瑪德蓮蛋糕
英式傳統鬆餅

鹹點 - 呢幾樣有芝士嘅鹹點,每一樣都好啱口味😋
🧀脆炸牛奶芝士配紅桑子醬
🍞英式芝士多士