2023-11-15 18 views
第一次嚟到上環食中東菜,環境好靚夠哂氣氛,尤其係餐廳個個半開放式廚房設計,廚師做好菜又即刻交俾侍應!朋友二人去咗食個lunch,叫咗個午餐套餐,只需要揀一個主菜,其餘嘅就會去餐廳決定,午餐裏面包括有三種打成軟滑嘅泥溶:我最喜歡就係煙燻鷹嘴豆泥 $70,估唔到豆蓉都可以做到好似薯蓉一樣,口感綿滑,加上橄欖油和香料,仲會帶有淡淡的煙燻味,放上去軟熟手製餅,食過不停。另外羊架都做得好出色$390,因為佢係主菜,會配上中東長形嘅飯,羊架配上乳酪醬,肉味唔會太搶味太濃郁,肥瘦剛剛好,有點焦香,沾上底下的乳酪醬中和了油膩感,真係不錯!甜品方面都未免太豐富了吧,有新鮮嘅生果之外,仲有黎巴嫩出名嘅甜品,好似一啲炸米粉加Nutella造成嘅夾餅蛋糕一樣,內裏加上提子乾煙煙韌韌,面頭又脆口,口感一流!
第一次嚟到上環食中東菜,環境好靚夠哂氣氛,