2020-03-14 107 views
過江龍米芝蓮拉麵貝汁鹽味拉面湯底係由秘製蜆湯+豚骨肉+清魚湯混合已成,飲落蜆味非常濃郁,作為拉麵既吃貨,絕對推介比大家,因為相比平時豬骨湯底/雞湯底又或者蝦湯底,飲落真係好清新,完完全全唔同感覺,再加上會放少許白松露油牛肝菌油,令到湯底更上一層,建議大家飲第一淡之前聞一聞先,真係好香!但可惜低溫叉燒得兩塊,而且有啲薄,有些少失望,影響左整體既感覺,如果3-4塊會比較好,結果就額外叫多左兩份叉燒一般拉麵店都著重湯底,好易忽略另一個細節,就係麵質,而金色不如帰晚麵條係自家製嘅蕎麥面,質感爽口而且有麥香味,係依方面係好有誠意👍🏻
過江龍米芝蓮拉麵

貝汁鹽味拉面