Nara係曼谷好出名嘅連鎖店,之前去曼谷旅行都有去食過。而香港沙田店都幫襯過幾次,次次食都好滿意!每逢weekend夜晚嚟食都要拎飛等位,今次平日放工七點嚟到就唔使等位。餐廳面積都幾大,有好多卡位,坐得幾舒服。菠蘿肉鬆海鮮炒飯用新鮮菠蘿裝住上菜,賣相吸引!薑黃炒飯粒粒分明唔會太油膩配料款式同份量都好多,超足料有帶子、青口肉、雞肉同腰果。面頭大大隻炸蝦肉質爽口彈牙,蝦頭仲有膏餐牌上嘅咖喱選擇都好多,肉類同海鮮都有,我哋揀咗紅咖喱牛肋肉。牛肋肉煮得軟腍,牛肉味濃,紅咖喱帶點微酸少辣好惹味食咖喱一定要叫份薄餅蘸咖喱汁食,薄餅煎得酥脆乾身唔油膩。香脆蝦餅有六件或三件揀,兩個人食三件就夠。圈圈型蝦餅炸得酥脆,食落肉質彈牙鮮菠蘿薑汁沙冰以100%鮮果製造,菠蘿夠香甜,估唔到菠蘿同薑汁咁夾。總括嚟講食物質素高,擺盤靚又好味。餐廳環境唔錯坐得舒服,人均二百幾蚊價錢合理,會keep住幫襯!

餐廳面積都幾大,有好多卡位,坐得幾舒服。

菠蘿肉鬆海鮮炒飯

配料款式同份量都好多,超足料

紅咖喱牛肋肉

薄餅

食咖喱一定要叫份薄餅蘸咖喱汁食,薄餅煎得酥脆乾身唔油膩。

香脆蝦餅

鮮菠蘿薑汁沙冰