2023-10-08
又係我呀😋💗每逢星期日都係family day,今次同屋企人遠離繁囂去左科學園呢間餐廳嘆茶,呢度有多款值得試既創新點心出面都未見過架😍,款款都做得精緻出色,打卡able😛, 最緊要比住出面茶樓既價錢,但味道拍得住五星級酒店嘅中菜廳😋,餐廳採用光線充足,環境清幽,服務態度好好🥰🥰而我最記憶猶新就係蘿蔔絲酥餅 -做得夠鬆化足料,咬落又唔會油膩,手工好好; 牛油果鰻魚春卷 – 非常精緻、鰻魚同牛油果既完美結合,入口爆滿既牛油果🥑真係真材實料,春卷入面啖啖既蝦肉,配埋中間夾咗青瓜,口感非常有層次。埋單準備走既時候,餐廳仲送甜品,真係超級窩心,因為叫左好多煎炸野,最後飲返碗咁滋潤既木瓜雪耳糖水,真係完美既一餐,下次一定會再去chill chill😎