2024-11-26
剛剛週末同朋友兩個人食飯,想搵個地方坐得舒舒服服嘆下紅酒嘆下Iberico, 最後試咗呢間,結論係絕對值得推薦。環境 - 空間感足夠,好適合慢慢坐傾吓偈。服務 - serve我果3個staffs都係nice, 尤其是介紹menu果位做得好好食物方面,叫左HK$1388 for 2嘅set, 冇影相,憑記憶評論:餐包 - 微暖鬆軟,配埋自家製有調味嘅牛油,合格以上。Iberico - 嚟呢間餐廳嘅主要原因,絕對冇失望,襯佢其中一支House Red (Rhone Valley,HK$4xx per bottle), 好舒服。Crab Cake - 極多蟹肉,亦都煎得唔錯,雖然同Ruth Chris個Crab Cake嘅級數仲有距離,但已經非常出色。Lobster Bisque (+ $88 per person) - 當晚唯一一個覺得失望嘅菜式,佢係偏稀嘅做法,同我平時飲開傳統西湯嘅做法唔同,當然有可能係我自己唔鍾意啦;同店員表達,佢哋嘅應對都唔錯,唔會覺得佢HEA緊你。Lobster Pasta - 個pasta係有少少千層麵嘅感覺,龍蝦尾好足料,夠厚肉,成件事烹調得唔錯。Rib Ey
環境 - 空間感足夠,好適合慢慢坐傾吓偈。
餐包 - 微暖鬆軟,配埋自家製有調味嘅牛油,合格以上。
Rib Eye Steak - 扒嘅質素同Chef煎出嚟嘅效果都係好有水準;切好晒一塊塊咁上,冇記錯每人都有4塊或以上。
Dessert - 每人加左$68食佢個chocolate cake (cheese cake 係唔洗加錢),朱古力味夠香,個cake亦都唔會過甜,唔錯。
埋單$23xx, 以一餐飯 坐足四個半鐘,環境舒適,有服務,食物水準中上,絕對值得支持。
順帶一提,佢哋wine list嘅價錢非常親民,好適合食飯必須要嘆酒嘅人士。