(Non-member)
2007-08-27 3 views
呢日約埋幾個朋友同老公補祝生日, 所以想簡間小店, 氣氛warm o的地方.我地都花o左少少時間搵餐廳o既位置係邊, 因為周圍都係車房, 幾難想像有間餐廳係入面.我地一行六人食o左:1. 海鮮拼盤- 入面有3款蠔(每款4隻), 4隻cherry stone, 3隻龍蝦仔(一開二), 4-5翡翠螺. 樣樣都好新鮮, 3款蠔由creamy至海水味濃, 各有所好. 但我地一致推舉龍蝦仔, 好鮮甜!2. 頭盤- 凱撒沙律, 一入口有少少辣味, 唔知係蒜頭定係介辣味, 但菜新鮮爽口, 個dressing味道亦好好3. 頭盤- 炸尤魚圈, 一般啦, 唔係太特別4. 主菜- 西冷, Gary/chef好細心, 幫我地切開7-8塊, 方便我地share. 肉質幾嫩滑, 但味道比較淡5. 主菜- 羊架, 一上枱時聞到幾大陣"酥"味, 點知食落口一O的都唔覺, 羊肉好嫩滑, 食到肥膏時重好味過O的肉, 好正!6. 主菜- 春雞, 聽朋友講幾好食, 就算係雞胸位都好滑7. PASTA - 洋蔥煙肉意粉, 芝士味重, 好creamy, 意粉軟硬度o岩o岩好8. PASTA - 蒜蓉蜆肉意粉, 蜆肉有甜味,

我地一行六人食o左:
3. 頭盤- 炸尤魚圈, 一般啦, 唔係太特別
6. 主菜- 春雞, 聽朋友講幾好食, 就算係雞胸位都好滑
8. PASTA - 蒜蓉蜆肉意粉, 蜆肉有甜味, 加上蒜蓉炒過o的意粉, 好味道!

我地都叫o左一支紅酒, 因為我無飲開,所以無特別評價. 另外我地買o左個蛋糕去, 所以無試到佢地o既甜品, 希望下次有機會去試o啦!