2021-07-20
⿻⿻ 雅。悠蔬食𓏲𓏱𓏭𓏭今次去咗間尖沙咀嘅素食店 之前去驚安燒肉商店嘅時候見到佢地menu已經覺得幾吸引 除咗中式嘅齋仲有啲特別嘅fusion款 ヾ(●︎´∇︎`●︎)ノ 其中一個就係香芒牛油果alfafa手卷 晚市套餐有得揀一款手卷 超fresh 入面嘅芒果好甜 配上牛油果同alfafa口味又夾又健康 晚市套餐仲包兩款前菜同個湯 前菜分別係四喜烤麩同火龍果沙律 兩個都細細份幾清爽主菜有六款 試咗黑松露美國蘆筍南瓜焗千層麵 入面有各種蔬菜 所以雖然係lasagna都唔會太膩 味道幾豐富甜品都係晚餐包埋嘅 伯爵紅茶乳酪蛋糕 earl grey味香濃 質地都夠滑 仲可以加錢有杯五穀杏仁牛乳另外仲叫咗個黑松露薯蓉焗大啡菇都唔錯 薯蓉滿滿松露嘅香氣 配埋爽口嘅大啡菇食冇咁膩 而且食落好飽肚~𓏲𓏱𓏭𓏭晚市套餐 $248黑松露薯蓉焗大啡菇 $178
雅。悠蔬食
𓏲𓏱𓏭𓏭