喺奧運站行街,見到間好近地鐵站出口,連貫商場的米線店,裏面近乎滿坐,心血來潮都想試吓!等咗5分鐘都安排到座位了❤️🐔貴緣雞絲火山$28: 這個凍盤雞胸絲,加埋榨菜同辣椒Max埋一齊,酸酸辣辣的感覺,好清新!☺️🐷蒜泥白肉肉$28: 佢的蒜蓉醬是橙黃色的,暖暖的蒜泥白肉,肥瘦相間,唔覺得好油膩喎!唔算好辣,酸酸甜甜非常開胃!😋🐠元祖金酸魚片濃湯底米線$70: 呢個酸菜魚米線超大碗,上面勁多魚,微辣微酸,差唔多每一啖都有魚食,湯底算濃湯,滲入落魚同米線都好入味!😛🍲招牌酸辣湯+豬軟骨,滷水大腸,螺旋藻($35+12+11+10 各餸不同價錢):都幾大碗的米線!超大厚肉豬軟骨,好入味,豬軟骨整得好腍,唔難咬,滷水大腸的滷水味濃郁,加埋出邊米線店少有的海藻,湯底亦都夠酸辣味,啖啖開胃,怪唔知叫做招牌米線!😋支裝豆漿$10:呢個支裝豆漿,少甜,豆味濃郁,好像剛榨的,實在新鮮!🤩喺附近返工嘅人,建議去食吓呢間,快靚正又好味!❤️

🐔貴緣雞絲火山$28:
🐷蒜泥白肉肉$28:
🐠元祖金酸魚片濃湯底米線$70:
支裝豆漿$10:
呢個支裝豆漿,少甜,豆味濃郁,好像剛榨的,實在新鮮!🤩

喺附近返工嘅人,建議去食吓呢間,快靚正又好味!❤️
2024-10-23
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)