2024-06-06
無奢想過酒店中菜廳,即使食勻頭盤、主菜、甜品;環境有夠寬敞,設有落地大玻璃美景海景一覽無遺,人均都只係二百令蚊!!於是約左我「藍」朋友摸摸茶杯底,一傾就兩個幾鐘了⋯另外!!必須!!大讚!!服務真係好細心殷勤!職員見到我懷孕好醒目咁拎左咕𠱸俾我挨住坐得舒服啲,而且我出出入入都會幫我拉凳,有時我都未講要咩已經知道我想點,真心非常欣賞!!·午市套餐頭盤及主菜$128或$188甜品+$38 飲品+$20星期一至五由上午11:30至下午3:00供應⚑ 頭盤⍥ 白切雞卷 刀功了得既薄切雞卷,肉質嫩滑,唔會肥膩,作為前菜幾開胃。⍥ 蝦春卷春卷新鮮炸起緊係襯熱食,香脆可口唔油膩,內餡有蝦米及香菇,口感豐富,好食!⚑ 主食⍥ 焗豬扒飯豬扒厚切,份量又多,面頭大量拉絲芝士及新鮮蕃茄,焗豬扒飯另一重點必須要係炒飯底,邊位微微焦香,味道偏酸。⍥ 金湯雞粥熱焫焫既雞粥令我地非常期待,雞絲嫩白粥綿,仲有鹹香蠔豉及脆卜卜油條,唔油得黎仲好暖胃,我同藍朋友都大讚!⚑ 甜品⍥ 焦糖豉油布甸布甸走厚實路線,蛋味濃郁,有豉油既balance焦糖唔會顯得好甜,特別得黎好好食啵!⍥ 鹹檸檬芒果松子米酥上層係鹹檸檬乾及芒果乾
·午市套餐
頭盤及主菜$128或$188
甜品+$38 飲品+$20
星期一至五由上午11:30至下午3:00供應
⚑ 頭盤
⍥ 白切雞卷
刀功了得既薄切雞卷,肉質嫩滑,唔會肥膩,作為前菜幾開胃。
⍥ 蝦春卷
⚑ 主食
⍥ 焗豬扒飯
⍥ 金湯雞粥
⚑ 甜品
⍥ 焦糖豉油布甸
⍥ 鹹檸檬芒果松子米酥
上層係鹹檸檬乾及芒果乾,下層係松子做成既酥餅,煙韌中帶點香脆,口感同雪花酥有啲相似,甜度低值得一讚!
⚑ 飲品
⍥ 西湖龍井
茶味香濃唔會澀口,用黎清清喉嚨減少油膩感係唔錯。