2018-09-03 162 views
今晚黎到位於佐敦吳松街聖地牙哥酒店地下的Marco’s Oyster Bar & Grill 意大利餐廳晚餐。到達時間客人不算太多,我們被安排坐在落地玻璃旁,可以邊吃飯邊看街景。朋友不吃生蠔,所以我們各自點了一個法國鵝肝set dinner, 我選的是C. 鵝肝拼三文魚扒,仲加左$15 要甜品。等了一回,先上前菜,三文魚撻撻及法國龍蝦濃湯。三文魚撻撻有兩款.  一款是法式多士伴三文魚,三文魚的鮮味配上少少酸的沙律,口感特別,另一款是法式多士伴蛋沙律及魚籽醬,配有新鮮沙律菜,用料足夠,味道可口。法國龍蝦濃湯~~湯夠熱,有不少龍蝦肉,忌亷湯底配濃郁龍蝦味,味道甜美。主菜上場,三文魚扒好大塊,配上獨特的醬料,鮮而不漏。三文魚扒煎得剛好,夠juicy,而另一主菜鵝肝亦好大件,入口即溶。意粉份量適中,唔會太多食唔哂浪費。而甜品我揀左心太軟伴雪糕。雪糕好冰,配上微熱的心太軟,好有口感。連埋飲品加一,人均消費$330~

等了一回,先上前菜,三文魚撻撻及法國龍蝦濃湯。

三文魚撻撻

法國龍蝦濃湯

心太軟伴雪糕

連埋飲品加一,人均消費$330~
2018-08-27
$330 (Dinner)
三文魚撻撻
法國龍蝦濃湯