2024-06-18
今日黎到尖沙咀行街睇表,不過無我鐘意個款,所以無買到,之後就搵間餐廳食下野,今次就黎到重慶大廈搵食,試下啲中東野。首先叫左個小食印度脆米球。食個時倒啲醬料入去,令味道更加提升,一咬非常脆口。唔會好油膩,容易入口。之後點左個瑪莎拉咖喱羊,辣味可以自己選擇,今次我地試左小辣,岩岩好。羊肉非常香同野味,咖哩非常入味。如果點左咖哩就一定要加配咪牛油烤餅同咪烤麥餅,點啲汁黎食係非常之地道既文化,所謂入鄉隨俗丫嗎!味道都唔錯,烤餅又好香口,值得一試。再叫多個咖喱雞肉炒飯,呢個啲米粒粒金香,同我地中國米有啲唔同,但係都適合亞洲人。份量都好足料,不錯既選擇。飲品方面就選左芒果優格奶昔,芒果🥭味好出,係用新鮮芒果打汁而成,加咪yogurt,非常好飲。另一杯係香蕉優格奶昔,呢款都係用新鮮香蕉打汁,非常creamy,世界級享受。