2023-09-19 534 views
餐廳主打越法菜,木系裝潢配搭吊燈及綠色植物佈置,環境優雅舒適,另店員親切又有禮貌,整體感覺滿意😌🇻🇳鮮柚子沙律($158)沙律份量十足,有金不換、蘿蔔絲、洋蔥、新鮮柚子肉及大蝦等,口感豐富清新,作前菜非常醒胃😌🇻🇳越式咖哩雞($168)因唔食得辣,特意要求少辣,咖哩味入口香濃僅帶bb辣,內裏有薯仔及雞件,雞胸部位唔嚡口,配蒜蓉包或白飯堅好食😋🇻🇳蒜蓉包($30)陣陣蒜蓉香聞到已流口水,口感熱辣香脆,配咖哩同食更滋味😋🇻🇳炒時菜($108)飛天炒通菜係每次必點菜式,通菜翠綠爽脆,辣辣地好惹味😌🇻🇳越南蝦撈檬($218)蝦肉都幾多,賣相呈金黃色,將蘿蔔絲、青瓜絲及檬粉與魚露甜酸汁拌勻同食,口感酸甜清爽,份量可以二人開心share🇻🇳自家製金不換雪糕($48)🇻🇳自家製越南咖啡雪糕($48)兩款雪糕各有特色及甚為少見,金不換雪糕香味及味道濃烈,口感清爽有驚喜;咖啡雪糕口感香滑,就連平時唔好咖啡都覺得味道唔錯😌

🇻🇳鮮柚子沙律($158)

🇻🇳越式咖哩雞($168)

🇻🇳蒜蓉包($30)
陣陣蒜蓉香聞到已流口水,口感熱辣香脆,配咖哩同食更滋味😋

🇻🇳炒時菜($108)
飛天炒通菜係每次必點菜式,通菜翠綠爽脆,辣辣地好惹味😌

🇻🇳越南蝦撈檬($218)

🇻🇳自家製金不換雪糕($48)
🇻🇳自家製越南咖啡雪糕($48)
Type of Meal
Dinner