2021-09-02
有日經過灣仔街市 發現呢間裝修得金碧輝煌既燒味店 😂✨店員大聲吆喝 新鮮出爐啊喂!好賣力咁款📣.🔸 黯然銷魂鴛鴦飯 $68|🌟:4.4/5聲稱係全港首創 好評如潮 🔥平時麻麻哋燒味既我 都嗌咗碗試下 🤤鴛鴦係指半肥瘦叉燒+冰燒鳳凰雞兩樣都好厚肉 唔會太韌 整得好入味 👍🏻重點卑咗double 太陽蛋 🍳 加上佢個秘製鳳凰汁 🥢 撈飯食一流~唯一係覺得個豉油落多咗少少 鹹咗啲啲 不過整體都係一個高質抵食 🌟.🔸 燒鵝五寶飯 $88|🌟:4.2/5本人就唔係太食燒鵝 😂 但見店家sell 自設太空爐燒燒鵝 隻隻都皮脆肉嫩 🔥 我個friend見幾吸引就嗌咗個燒鵝五寶飯✨朋友食評:肉量好多 每一樣都有肉汁 唔會乾柴柴🧏🏻♀️ 燒鵝有一件超肥美 佢食得好滿足😎.🔸 時日老火湯 $12(跟餐+$6)|🌟:4.8/5推薦‼️作為一個熱愛飲中湯既人 🥣呢個老火湯真心足料好飲 有家的感覺 😂🏠雖然係普通青蘿蔔粟米豬骨湯 但佢地有落陳皮調味 😯 味道濃郁好多對比出面有啲餐廳一飲就知落咗味精/冰糖😓呢間真係原汁原味 👍🏻 價錢又唔係貴 跟餐就推薦要加 ➕➕➕.🔸上湯浸菜芯 $16|🌟:4.0/5普通屋企都煮
有日經過灣仔街市 發現呢間裝修得金碧輝煌既燒味店 😂✨
價錢又唔係貴 跟餐就推薦要加 ➕➕➕
🔸上湯浸菜芯 $16|🌟:4.0/5
普通屋企都煮到既菜 🥬 唔會油
但佢配埋燒味食 好解膩
整體黎講, 狸貓覺得呢間係高質燒味鋪
feel 到店員都好有heart 會主動推薦咩新鮮出爐
陸陸續續都會客人 走入黎外賣/堂食
即使店鋪屈咗入去 都見到有人氣 🔥
但私心最鍾意都係個湯🤤搵日有機會再飲先!