2025-01-15 49 views
韭菜餃(10隻)首先韭菜餃皮夠薄又彈牙,韭菜嘅香氣喺咬開嗰一刻爆出嚟,餡料仲混咗啲豬肉,汁多而唔膩,比例啱啱好,而且湯底好濃郁又有鮮味,絕對唔係平時其他舖頭嗰啲味精湯底!🧄芫茜餃(10隻)至於芫茜餃咬落感受到將芫茜嘅清香,但又唔會太勁,就算我朋友唔係特別鍾意食芫荽都覺得幾好食,舖頭有獨家秘製嘅醬汁,沾少少食辣得黎又惹味!🌿香煎軟心芝士餃(10隻)講到煎餃子,就一定要推介香煎軟心芝士餃。呢款餃子煎到金黃香脆,咬開嘅時候芝士就會溶化流出,勁邪惡!芝士唔會太膩,又帶少少鹹香味,真係啱晒芝士控!🧀自家制山楂雪梨水(支)飲品方面,餐廳有自家制嘅飲品,我地點左山楂雪梨水,唔係一般市面果啲太甜嘅糖水,佢甜度啱啱好,仲帶有一陣酸酸甜甜嘅果香,山楂嘅酸味可以解膩,飲落非常清新。🥤蜜餞雞翼(5隻)最後點左蜜餞雞翼,雞翼外層刷咗一層蜜餞醬,帶有輕微焦糖香味,仲有陣陣蜂蜜嘅甜香。雞翼肉質鮮嫩,咬落去啲汁會喺口腔爆開,味道鹹中帶甜,好有層次。🍗
韭菜餃(10隻)

芫茜餃(10隻)

香煎軟心芝士餃(10隻)

自家制山楂雪梨水(支)

蜜餞雞翼(5隻)