釜山商會

Busan Sanghoe
6 day(s) ago 0 views
尖沙咀不嬲都韓國嘢食,今次又俾我發現間新嘅餐廳咁就入去試吓啦~今次呢間係主打食釜山嘅韓國料理,見餐牌好多都係豬肉為主打,今日就一於試一試佢啲豬肉料理~首先叫左個南浦洞特色燉煮拼盤,入邊有章魚蝦同埋五花肉。 未煮之前睇落好似好齋冇乜色水,但係撈勻啲醬料再煮多一陣就會聞到陣陣嘅辣醬味,啲粉絲吸晒個醬真係好好食,而且漲了同成個鍋嘅配料味道都好夾。 跟住就叫咗個釜山粥湯麵,湯底食奶白色,豬肉同面嘅份量都好多,清清地都唔錯。最後仲有一個釜山白切肉,就係將啲豬肉切片,然後點個醬汁。 好少咁樣食豬肉,可以食到豬肉本身嘅味道,都幾好~