2024-02-28 45 views
餐廳主打一人蒸氣鍋,食材每日新鮮運到。座位設有竹簾分隔,私隱度高,每張枱上都有烹調指引,好貼心啊。晚市主要有4個套餐,用QR code 自助落單,我地㨂左內務總管套餐再單點黎開心share。套餐包括前菜、海鮮、肉類、丸類、蔬菜拼盤、甜品。前菜有沙律同吉列炸蠔,沙律爽口清新,炸蠔熱辣辣脆卜卜。海鮮:有白蜆、蝦、大蜆、扁蟶子、鮑魚、元貝 。食材新鮮擺盤吸引。我地按住枱上指引去烹調,蒸出黎既海鮮原汁原味,元貝大大粒,蜆肉飽滿 ,蟶子啖啖肉,鮮味突出。肉類(3選2):美國肥牛/ 豚肉片/ 雞腿肉丸類(三寶丸):有牛骨濃汁牛丸、薑汁皮蛋貢丸、招牌墨魚丸,三種丸都好彈牙紮實,各有特色。蔬菜拼盤+甜品:蒸出黎既蔬菜味道都特別鮮甜;另外+$28 升級要左蟹膏蟹肉粥,粥底線密,蟹味濃郁,好入味。📍船渦 (銅鑼灣)🔎銅鑼灣謝斐道500號維安商業大廈3樓
餐廳主打一人蒸氣鍋,食材每日新鮮運到。

前菜有沙律同吉列炸蠔,沙律爽口清新,炸蠔熱辣辣脆卜卜。

海鮮:

肉類(3選2):美國肥牛/ 豚肉片/ 雞腿肉

丸類(三寶丸):

蔬菜拼盤+甜品

📍船渦 (銅鑼灣)
🔎銅鑼灣謝斐道500號維安商業大廈3樓