2024-07-11 67 views
雖然而家天氣好熱🥲不過突然間好想食蒸氣火鍋,就去咗銅鑼灣一間海鮮一人火鍋🍲上到去個環境闊落,乾淨企理,我就試咗$258九品芝麻嘅套餐🥰🥰👍🏻👍🏻沙律章魚燒 (2粒)先送前菜,有青瓜蟹柳沙律同埋章魚燒😙海鮮白蜆,蝦,鮮魚片,大蜆,扁蟶子,鮑魚雖然呢個套餐係價錢最平嘅,但係都有好多唔同種類嘅海鮮可以食到😎鮑魚都只係加多一蚊就可以有兩隻😋🤲🏻大隻又鮮甜,好抵食!而其他海鮮全部都好新鮮,我自己就好鍾意蜆,份量好多,食落去真係非常爽🫶🏻肉類:美國肥牛/ 豚肉片/ 雞腿肉 肉類就可以揀兩款,用蒸嘅方法就可以食到原汁原味😛丸類:三寶丸(牛骨濃汁牛丸、薑汁皮蛋貢丸、招牌靈魚丸)蔬菜+甜品最後頭先食嘅咁多食物嘅精華,就會可以攞嚟變做南瓜芋頭粥或者整烏冬😋我自己就鍾意粥多啲,因為個湯底真係會好清甜,再配合芋頭同南瓜🥹💕口感好棉!!

沙律
章魚燒 (2粒)
先送前菜,有青瓜蟹柳沙律同埋章魚燒😙

海鮮
白蜆,蝦,鮮魚片,大蜆,扁蟶子,鮑魚

肉類:
美國肥牛/ 豚肉片/ 雞腿肉
肉類就可以揀兩款,用蒸嘅方法就可以食到原汁原味😛

丸類:
三寶丸(牛骨濃汁牛丸、薑汁皮蛋貢丸、招牌靈魚丸)
蔬菜+甜品