2024-09-04
今次其實係二訪,之前同朋友食過覺得幾好,佢就叫我再嚟食,不過今次就想試吓啲貴啲嘅嘢。食完都覺得好滿意,唯一可惜嘅係第二日要返工,就費事飲酒。‣ 申子海膽和牛燒 $378海膽嘅鮮甜同埋和牛嘅油脂香,簡直係最佳配搭。而店員都會喺你面前即場燒俾你,視覺嘅效果真係一百分,講好咗五成熟就真係五成熟,火候控制得好好。飯已經沾滿咗蛋漿,被和牛包裹住,味道相當豐富,真係回味無窮。‣ 蟹肉蟹膏蟹甲燒配多士 $148因為多士賣晒嘅緣故,店員同我哋講話會轉成飯焦。我覺得咁樣其實幾驚喜,同樣都係脆卜卜嘅口感,但係更加薄身香口,而蟹膏完全唔腥,成個味道令人更加覺得滿意。‣ 鮮蟹肉粥 $168蟹肉粥食嘅時候好舒服,份量啱啱好,我幾鍾意佢嘅味道,唔會太濃又唔會太淡,你又會食到蟹嘅鮮甜味,而粥底本身口感滑順,食完暖笠笠。‣ 日式雞鎚花蝦 $118雞鎚嘅外皮就係櫻花蝦,用櫻花蝦作為外皮相對上都比較少見,而食嘅時候除咗食到櫻花蝦嘅鮮味之外,雞鎚嘅雞肉都好嫩滑。而雞鎚同時仲附送蛋黃醬,令到成個味道更加豐富。
‣ 申子海膽和牛燒 $378
‣ 蟹肉蟹膏蟹甲燒配多士 $148