2024-07-02
朋友介紹銅鑼灣皇冠假日酒店啲Lunch Set 唔錯🤣 咁啱經過就試下,好豐富,性價比都好高🤣Weekday Lunch Set 有2/3/4 Courses,我就叫左 3 Course (HKD 268)熱盤叫左香炸生蠔配紅白椰菜沙律😆 有 3 隻生蠔,外皮好脆之餘,隻蠔又好鮮甜😆 再配埋紅白椰菜沙律,成個感覺更加清新Main就叫左宮崎縣米飼豬扒,配風琴薯仔、田園蔬菜、伊雲士汁。個豬扒係厚切,肉質鮮嫩,一咬就斷,配埋伊雲士汁,味道Creamy ,燒菇都非常香口美味👍🏻.甜品就叫左法式焦糖燉蛋,有馬達拉斯加雲尼拿、吉士忌廉同焦糖😆 焦糖脆卜卜,燉蛋香蛋味濃之餘,超滑,配上新鮮水果甜而不膩 😍 推同埋喺酒店既環境關係,坐得舒服,寬趟,餐廳設計亦非常時尚;同客/同朋友黎傾計都唔錯