2023-06-22
約咗朋友撐枱腳,雖然已經到咗炎熱夏日,但Layback Cafe & Bar仍有春天餐單,到處都是櫻花裝飾呢。<明太子薯條> $98明太子薯條熱辣辣送上枱好吸引。薯條份量好多,表面淋上滿滿的明太子醬,鹹香味道讓人吃個不停。<原條龍蝦尾牛油果芒果漢堡> $268漢堡配料豐富,除了龍蝦尾、芒果、牛油果、蕃茄、生菜之外,還有魚籽伴碟。漢堡包相當巨型,其中最吸引的莫過是龍蝦尾。預先拆好的龍蝦肉配上千島醬,牛油果&芒果肉酸甜開胃,伴帶住爆汁既魚籽同鬆軟的漢堡麵包,口感層次相當豐富。<開心果dirty> $78飲品以開心果作主題,賣相好打卡,杯子邊緣圍繞著一圈開心果碎及朱古力醬,入口咖啡香氣濃郁。<鹽漬櫻花mojito> $98mojito 表面點綴數朵鹽漬櫻花,粉嫩既花瓣好有和風感覺。因為鹽漬的緣故,一入口帶有鹹味,同時亦有淡淡酒香,好得意既混搭。<烤布里芝士配蜜糖堅果> $88推介比各個芝士迷!烤布里芝士一大塊上枱,芝士鹹香濃厚 、口感半溶,有紅莓、堅果粒及椰子片作配料,一片水果橙乾作點綴。整體顏色配搭得宜,喺一個
<明太子薯條> $98
<原條龍蝦尾牛油果芒果漢堡> $268
<開心果dirty> $78
<鹽漬櫻花mojito> $98
<烤布里芝士配蜜糖堅果> $88
推介比各個芝士迷!烤布里芝士一大塊上枱,芝士鹹香濃厚 、口感半溶,有紅莓、堅果粒及椰子片作配料,一片水果橙乾作點綴。整體顏色配搭得宜,喺一個唔會太甜的飯後甜品。