2023-10-19
最近起屋企樓下商場消費,滿左指定金額送咗張Fashion Walk電子餐飲劵,琴日咁岩有事要出銅鑼灣,晚餐時順便使用埋呢張劵(最尾唔記得用🤭)香港地有多間美式漢堡店,Shake Shack、Five Guys、Triple O’s⋯起google map搜索下都好易搵到,小妹都食過以上三間,各有特色!而Fashion Walk咁啱有間美式漢堡店符合到小妹要求,就係《Burgeroom》❣️睇OpenRice 先知原來Burgeroom 起尖沙咀美麗華商場都有分店,多數網民介紹Burgeroom既漢堡包款式選擇多及好大份,即使素食者都適合,餐廳有提供IMPOSSIBLE Burgers 及沙律🥗。另外餐廳除咗有室內座位,仲有室外雅座添,就算落大雨都唔怕淋雨架❣️店員安排我哋坐室內,小妹決定只點一份漢堡同朋友分享,再加份小食同兩杯飲品,份量足以兩位女士完食🤭🤭🍔 大烤菇芝士牛肉漢堡+菠蘿🔸🔸牛肉同菠蘿果然係絕配,牛肉多汁一啲都唔乾柴柴;菠蘿及烤菇味道剛好,唔會烤過火;漢堡包有啲乾,可能因為小妹分開逐件食,如果一次過咬一啖應該係啱啱好😉可惜小妹個口唔夠大🤣🤣🍟 芝士旋風薯條🔸🔸薯條有分直薯條及旋
🍔 大烤菇芝士牛肉漢堡+菠蘿
🍟 芝士旋風薯條
🔸🔸薯條有分直薯條及旋薯條,小妹一眼決定要旋薯條,因為好似以前食《哈迪斯》咁(唔小心暴露年代😏)好想講「Wow~啲薯條好好食🤤配埋香濃芝士醬、鮮甜茄汁🥫,簡直係完美!」
🥤自家製蜜桃冰茶、菠蘿冰茶
🔸🔸每杯冰茶都係紅茶底,唔太甜同有果肉,加埋片薄荷葉更清爽,咬啖漢堡再食條薯條,然後啜啖冰茶,頓時覺得無咁熱氣🤭🤭好過飲汽水添!
呢度有位女店員服務好好丫,小妹感到好溫暖,由於昨晚落大雨,入店前溫馨提示「慢慢嚟唔洗急架」,因張枱面積唔係好大,放低兩杯飲品同薯條已經位置唔多,到上漢堡包時女店員又好窩心咁提示「小心丫」超加分吖😍😍
Burgeroom午市同下午茶都有做套餐優惠,幾抵食添,小妹估計平日午市應該都幾多上班族幫襯🤔而家全日仲有個啤酒優惠$39/500ml,昨晚都見幾多客飲啤酒嘆漢堡👍🏻👍🏻👍🏻