2024-08-19 92 views
銅鑼灣嘅串燒王係一間極受歡迎嘅串燒店,位於銅鑼灣嘅核心地段,喺門口已經聞到陣陣誘人嘅燒烤香味。今日我哋嚟呢度食吓宵夜,叫咗幾樣招牌嘢,包括豬頸肉、阿拉伯羊肉串、雞中翼、脆香魚腐同埋翠玉瓜。首先要推介嘅就係雞中翼,佢嘅肉質好嫩滑,外皮又酥脆,今日我哋叫咗少少辣,剛好可以吊到佢嘅味道,唔會太鹹太重口味。另外豬頸肉亦都好好食,口感好酥脆,好適合配啤酒飲。阿拉伯羊肉串份量亦都好足,每一粒肉都好大粒,唔會有強烈嘅羊羶味。脆香魚腐同樣都好得意,口感好酥脆,好適合配啤酒飲。最後就係翠玉瓜,佢切得好厚身,入面亦都保持住鮮嫩多汁。串燒王嘅食物質素都好高,唔論係肉類定蔬菜,都好好味,而且價錢亦都合理,係一間值得推薦嘅串燒店。📍 串燒王 (登龍街) (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下D2號舖

📍 串燒王 (登龍街) (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下D2號舖