2022-05-19
銅鑼灣SOGO對面有一間樓上川菜餐廳,午市放題90分鐘人均只係$88起,免加一,一於去試吓,睇吓伏唔伏先,店舖唔算大,座位少窄總共有五款放題選擇,分別係皇牌烤魚(老壇酸菜味/秘製麻辣味)、招牌雞煲(麻辣雞煲/香辣啤酒雞)、胡椒豬肚雞煲、藥膳雞煲同滋潤雞煲,火鍋配料同飲品任食任飲,另外加$40仲可以升級放題,滑牛、蝦串、魷魚串、龍脷魚無限添加。自助區可以自己調醬汁,仲有圍裙提供,咁就唔怕整污糟件衫。整體嚟講,咁嘅價錢任食包飲品,雖然未去到超好食,不過真係幾抵幾夠飽_➤皇牌烤魚 秘製麻辣味🐟🌶$88/位超大盤,比個份量嚇親,兩個人淨係食魚都夠晒飽,條魚好大條,質素都唔差,已經開咗邊,方便食,肉多結實,冇咩腥味,骨唔多,不過食嘅時候小心。秘製麻辣味湯底好紅,好多辣椒香料喺面頭,唔係得個樣,食落都真係幾辣,辣到流晒鼻水,不過幾開胃惹味食到咁上下,就可以打邊爐,唔夠湯可以出去自助加。火鍋配料方面,都有唔少選擇,有丸🍢(牛丸、墨魚丸、芝士丸等),肉🥩(肥牛、腩肉、雞件),蟹柳腸仔、菇🍄(金菇、冬菇)同蔬菜🥬,仲有麵類,特別推介肥牛、龍蝦丸、芝士年糕,而薯粉同寬粉吸晒湯好入味我哋仲叫多咗個小食-炸墨
_
➤皇牌烤魚 秘製麻辣味🐟🌶$88/位
我哋仲叫多咗個小食-炸墨魚餅🦑$18
炸到金黃色,外面微脆,點埋酸甜醬,好開胃,好味😋
飲品就有可樂雪碧🥤,紙包飲品🧃,啤酒🍺都有
_
🍽味道指數:★★★☆☆